CAMİDE SİYASET TAM GAZ...

AK Parti Düzce Milletvekili adayları Faruk Özlü ve Ayşe Keşir'in seçim çalışmaları kapsamında Yığılca'da camilerde vatandaşlara konuşmasına CHP ve MHP il başkanları tepki gösterdi.

21 Mayıs 2015 Perşembe 12:24
CAMİDE SİYASET TAM GAZ...

 MHP Düzce İl Başkanı Onur Özen, Ak Parti siyasetinin artık laiklik ilkesine zarar vermeyi bırakıp, dine zarar verdiğini belirterek, "Dine karşı ne kadar umarsız davrandıklarını, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel dinamiklerine isyankar olduklarını ortaya koyuyorlar" dedi.

Ak Parti Düzce Milletvekili adayları Faruk Özlü ile Ayşe Keşir geçtiğimiz günlerde Yığılca'da seçim çalışmalarına katıldılar. Milletvekili adaylarına yeniden aday gösterilmeyen Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ile Yığılca Belediye Başkanı Ak Partili Muzaffer Yiğit de destek verdi. Ak Parti Milletvekili adayları Faruk Özlü ile Ayşe Keşir ile beraberindekiler akşam namazından sonra camilerden çıkmayan cemaatle buluştu. Milletvekili adayları, Yığılca Merkez Camii ve bazı mahallelerdeki camilerde kendilerini bekleyen vatandaşlara caminin içerisinde hitap ettiler. Camilerin içerisine milletvekili adayları ve beraberindekilerin oturması için sandalye ve masalar konuldu. Faruk Özlü ile Ayşe Keşir'in camilerde vatandaşlara hitap ederken çekilen fotoğrafları sosyal medyada dağılınca tepkiler doğdu.

"DİNE ZARAR VERİYORLAR"

MHP Düzce İl Başkanı Onur Özen, Ak Parti adayların artık kimlik bunalımı içinde olduğunu vurgulayarak, "Bu AKP siyasetinin artık laiklik ilkesine zarar vermeyi bırakıp, dine zarar vermesi anlamına geliyor. Cami içinde siyaset yapılması kabul edilir değil. Bu dine ve camiye giden insanlara yapılan saygısızlık. Buradan şunu görüyoruz; AKP'de siyaset yapan insanların kimlik bunalımı içinde olduğunu görüyoruz. Cami içinde siyaset yapmanız sizin muhafazakar olmanıza engel oluyor, modern bir anlayışa engel oluyor. AKP siyasetçileri cami içinde siyaset yaparak nasıl bir kimlik sıkıntısı içinde olduklarını, dine karşı ne kadar umarsız davrandıklarını Türkiye Cumhuriyeti'nin temel dinamiklerine isyankar olduklarını ortaya koyuyorlar" dedi.

ÇOK ŞAŞIRMADIM

CHP Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman ise bu duruma şaşırmadığını ifade ederek, "Açıkçası çok şaşırdığımızı söyleyemeyeceğim. Mevcut iktidar bunu her zaman, her ortamda değerlendiriyor. Veli toplantılarını camilerde yapıyorlar. Siyasete yansıdığında boyutu farklı oluyor. Halkımız artık dini ve manevi duygularının kullanıldığını, bunun kullanılarak yoksullaştırıldıklarının ve fakirleştirildiklerinin farkında. Bundan dolayı bu seçimlerde işi daha ileri götüreceklerine inanmıyorum" diye konuştu.


AKÇAKOCA'DA DA CAMİDE KONUŞTU

Ak Parti Düzce Milletvekili adayı Ayşe Keşir geçtiğimiz günlerde Akçakoca'da seçim çalışmaları kapsamında Akçakoca'da bir köy camiinde akşam namazından sonra camide bekleyenlere hitap etti. Ayşe Keşir'e partinin ilçe yöneticileri de eşlik ederken, caminin içerisine masalar ve sandalyeler konulup, kuru pasta ve çay ikramında bulunuldu.

DÜZCE

DHA





Son Güncelleme: 21.05.2015 12:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol