BÖYLE Mİ BÖLÜNMEYECEĞİZ?

BDP'nin Siirt'te destekleği bağımsız adaylardan Gültan Kışanak, ROJ TV'de öyle açıklamalar yaptı ki, 'Bölünmekten yana değiller' diye kendilerini savunanları bile şoke etti.

31 Mayıs 2011 Salı 14:50
BÖYLE Mİ BÖLÜNMEYECEĞİZ?

 BDP'nin Siirt'te destekleği bağımsız adaylardan Gültan Kışanak, aday gösterdikleri her ismin seçilmesinin kendileri için büyük önemi olduğunu, kendilerini destekleyen her seçmenin hangi adaya oy vereceğini ve hangi sırada olduğunu, nasıl oy kullanacağını şimdiden öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Uydu aracılığı ile yayın yapan Roj TV’nin stüdyo konuğu olan Gültan Kışanak, BDP’nin desteklediği bağımsız adayların oy pusulalarının sonunda amblem veya kendilerini tanıtacak bir şeyleri bulunmadığını belirterek, şöyle dedi:

“Okur-yazarlık oranının çok düşük olduğu Kürdistan’da bu ciddi bir problem. Herkesin mutlaka evinde okur- yazar olan bir çocuğu, torunu, komşusu, akrabası vardır. Kendisinin oy vermesi gereken adayın sırasını, yerini şimdiden öğrenmesi gerek. Çünkü birden fazla aday gösterdiğimiz yerlerde oyların farklı adaylara kaymaması gerek. Herkesin adayı kimse ona oy vermeli. Tüm adaylarımızın seçilmesini istiyoruz. Her adayın oluşturduğumuz blok içinde önemi anlamı vardır. Belli bir sayısal rakama ulaşmamız gerekiyor. Doğru oy kullanma konusunda her bireyin kendisini eğitmesi, ‘Benim bölgemde hangi bağımsız aday var, sırası nedir’ diye öğrenmesi gerekir.”

Kışanak, seçime bağımsız girdikleri için sandıklarda sadece 3’er müşahit gösterebildiklerini, bunların haklarını öğrenmesi gerektiğini anlatırken, “Hiçbir sandığın başını boş bırakmayacağız. O sandığa giden her oyu korumamız gerekiyor” dedi. 2007’deki seçimlerde Diyarbakır’dan 4 bağımsız aday gösterdiklerini, şimdi 6 aday bulunduğunu anlatırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın o tarihteki seçim atmosferini bulamadığı için hırçınlaştığını iddia etti. Gültan Kışanak, ‘Amed’ olarak söz ettiği Diyarbakır’a tarih boyunca misyon biçildiğini ve bu şehrin ‘Kale’ olduğunu, sağduyulu olarak nitelendirdiği bu kentte oturanların bugüne kadar söylediklerini tekrar edeceğini öne sürdüğü Başbakan Erdoğan’a gerekli yanıtı vereceğini ileri sürdü.

Kışanak bir soru üzerine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ta gizli ırkçılık ve kadın karşıtlığı bulunduğunu ileri sürerken, “Irkçılık ile cinsiyetçilik kardeştir, birbiriyle besleniyor. Kadın ile Kürt düşmanlığı aynı potadadır. Bülent Arınç bu ikisini temsil ediyor” iddiasında bulundu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol