BLÖFLE DIŞ POLİTİKA OLMAZ

CHP Lideri, grup konuşmasını Suriye'nin düşürdüğü Türk jetine ayırdı.

26 Haziran 2012 Salı 15:54
BLÖFLE DIŞ POLİTİKA OLMAZ

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan mücadelesine destek vereceklerini söyledi. "Ancak blöfle dış politika olmaz. Türkiye, mücadelesini adam gibi yapmalıdır" diyen Kılıçdaroğlu, 1974 Kıbrıs Barış Harekatını örnek gösterdi.

CHP Lideri, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmayı ağılıklı olarak Suriye'nin uluslararası hava sahasında düşürdüğü Türk askeri uçağına ayırdı.
“Eğer Ülkenin Caydırıcılığı Sınanılyorsa…”
''Hiç kimse Türk savaş uçağını düşürmeyi aklının köşesinden bile geçiremezdi. Ne oldu da şimdi bizim uçağımız düşürüldü?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Eğer bir kez bir ülkenin caydırıcılığı sınanıyorsa, artık ondan sonra sizin güvenliğiniz, geleceğiniz tehlikede demektir'' dedi.
“Blöfle Dış Politika Olur mu?”
CHP Lideri, blöfle dış politikanın olmayacağını kaydederek, şöyle devam etti:
“Blöfle dış politika mı olur, hamasi edebiyat, 9 vatandaşımızın İsrail askerlerince uluslararası sularda katledilmesinde yapılan konuşmayla Suriye uçağının düşürülmesinde yapılan konuşmayı yan yana getirin, tarih ve yerler değişiyor, aynı konuşma, hamaset üzerine konuşma. Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal çıkarları üzerinden poker oynama hakkı yoktur ve olamaz.”
Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızın sağlanması için yapılacak mücadeleye sonuna kadar destek vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Uluslararası haklardan yararlanmak istiyorsak, mücadeleyi adam gibi yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Kıbrıs Barış Harekatını Örnek Gösterdi
Türkiye’nin geçmişteki kararlılığıyla ilgili olarak ise Kıbrıs Barış Harekatı'nı örnek veren Kılıçdaroğlu, “Kıbrıs Barış Harekatı'nı hatırlarsınız tek bir şey söylendi: Ayşe tatile çıkıyor” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol