BİR TUHAF TARTIŞMA!

2 yıl önceki iddia yeniden TBMM’ye geldi. F.B adlı kadın İnce’yi cinsel tacizle suçluyor. Arınç konuştu ve tartışma büyüdü.

21 Kasım 2012 Çarşamba 15:44
BİR TUHAF TARTIŞMA!

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında başlayan ‘’Cinsel taciz’’ tartışması alevlendi. İnce Arınç’ı ‘’Savcıya talimat vermekle’’ suçlarken Arınç da, İnce hakkında dava açacağını söyledi.

İddia, Arınç hakkındaki gensoru görüşmelerinde gündeme geldi. Arınç TBMM’de çok sayıda milletvekili hakkında çeşitli suç iddiaları ile fezleke bulunduğunu, ancak sadece İnce hakkında ‘’Cinsel Taciz’’ suçlaması olduğunu söyledi. İnce de dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyerek ‘’Kaldırmazsanız şerefsizsin, Arınç savcıya talimat verdi’’ dedi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
İnce hakkındaki iddia iki yıl öncesine dayanıyor. 2010 Haziran ayında  savcılığa başvuran F.B. adlı bir kadın, İnce'nin mesaj yoluyla kendisine hakaret ve tacizde bulunduğunu iddia etti. Mesajların ise konuyu ilettiği avukat tarafından silindiğini öne sürdü. İddiayı yalanlayan İnce ise kadın hakkında dava açtı.
F.B adlı kadın,, lise öğrencisi kızının okuldaki bir sorununu iletmek için Muharrem İnce'ye gittiğini, daha sonra İnce'nin kendisini telefonla arayarak beraber olma anlamına gelecek sözler söylediğini, mesajlar attığını öne sürdü ve ‘’Konuyu ilettiğim Avukat, İnce ile beni yan yana getirdi. Bana iş bulma, kızımı dershaneye yazdırma vaadinde bulundu. Avukata verdiğim telefonumda kayıtlı olan ve İnce tarafından gönderilen 37 mesajın da silindiğini gördüm’’ dedi. Kadının şikayetçi olması nedeniyle İnce hakkında fezleke düzenlendi ve dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye gönderildi.
Konu TBMM’de alevlenince İnce ve Arınç arasında sert tartışmalar yaşandı. Arınç, bugün de İnce’nin istifasını istedi ve  "En azından bu cinsel taciz iddiasından kurtulana kadar bulunduğu görevden istifa etmesi gerekir. Hakkında dava açacağım. Onu utandıracağım. Ahlaksızca sözlerinin altında ezilecektir" diye konuştu.
ARINÇ’IN ÇAĞRISI
İnce'nin kendisini aşağılamak istediğini savunan Arınç ‘’İnce, Allah'tan Peygamber'den Ahlaktan bahsedince, kendisine bir dokundurma yaptım. Bu dokundurma bir gerçektir. İnce ahlaktan bahsedecekse en son konuşması gerekir. Üzerinde bir ayıbı taşıyor.’’ diye konuştu. CHP'deki kadın milletvekillerine de görev düştüğünü söyleyen Arınç," Kadın milletvekilleri İnce'nin yanında oturmamalı, selamı sabahı kesmeli. Sayın Kılıçdaroğlu da cinsel taciz iddiasıyla suçlanan bir insanı Grup başkan vekili olarak görevine devam ettiremez. Bunu yapmadığı taktirde cinsel tacizle suçlanan bir insan parlamentoda onun vekili olarak görev yapar" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol