BAYKAL'IN CEVABI SOĞUK DUŞ ETKİSİ YARATTI!

Baykal’ın bu teklife yanıtı ise Erdoğan’a adeta soğuk duş etkisi yarattı.

10 Haziran 2015 Çarşamba 15:32
BAYKAL'IN CEVABI SOĞUK DUŞ ETKİSİ YARATTI!
7 Haziran seçimlerinin ardından en önemli siyasi geliymelerden biri kısa süre önce yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  CHP’den Antalya milletvekili seçilen eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı bugün saat 12.30’da kabul edeceği açıklandı. Görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verilmedi. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra toplanacak olan ilk Meclis Genel Kurulu’na, en yaşlı milletvekili olması nedeniyle Deniz Baykal’ın başkanlık etmesi bekleniyor.

BAYKAL’DAN İNANILMAZ YANIT

Taraf'a göre Baykal’ın bu teklife yanıtı ise Erdoğan’a adeta soğuk duş etkisi yarattı. İddialara göre Baykal ‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na asla gelmem. İsterseniz Dışışleri Konutu’nda görüşürüz’ dedi.

CHP Antalya Milletvekili ve en yaşlı üye olarak geçici Meclis başkanlığı yapacak olan Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Dışişleri Konutu’nda yaptıkları 2 saatlik görüşme hakkında bilgi verdi.

Erdoğan ile kendisinin geçici Meclis başkanlığı sırasında Meclis çalışmaları hakkında konuştuklarını belirten Baykal, “Seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni TBMM’nin açılışı öncesi Cumhurbaşkanı ile Meclis’in gündemi, Meclis’in çalışma konuları, Türkiye’nin önündeki sorunları ayrı ayrı konuştuk” dedi.

Baykal, bir soru üzerine koalisyon hükümeti konusunu ele almadıklarını, bunun partilerin işi olduğunu söyledi. “Benim koalisyon konusunda somut bir girişimimi olamaz. Bunu partilerin yetkili kurulları görüşür” diyen Baykal, Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi vereceğini açıkladı.

HER TÜRLÜ KOALİSYON ÇÖZÜMÜNE  AÇIK DURUŞU VAR

Deniz Baykal ‘Cumhurbaşkanının her türlü koalisyon çözümüne açık bir duruşu var’ değerlendirmesini yaptı. Baykal şöyle dedi:

“Bir an önce istikrarın sağlanması, bir çözümün bulunması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm. Ben de bir an önce Türkiye bu belirsizlik dönemini aşmalı anlayışındayım. Her türlü koalisyona açık bir durumda olduğunu gördüm. Muhalefetin koalisyon oluşturmasına itirazı olmadığını gördüm. Ben bu aşamada olması gerektiği gibi sayın Cumhurbaşkanı’nın bir an önce hükümetin oluşması anlayışı içinde olduğunu, olası bütün modelleri değerlendirmeye oluşlu yaklaşacağı izlenimini edindim.”

Baykal, erken seçime ilişkin soruya “Erken seçim tercih edilen bir çözüm değil. Bu herkes için böyle. Millet iradesini seçimde ortaya koydu. Bu iradenin gereğini yerine getirmek gerek. Gündemde olan koalisyondur” diye cevap verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.06.2015 15:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
uğur ferhan karagöz 2015-06-10 16:24:35

soru yok, cevap ta yok, boşu boşuna okuduk yani

Avatar
Vehbi durkut 2015-06-10 17:13:34

O zaman adama sorarlar.Peki durup dururken niçin buluştuğu. Bilindiği üzere 22 yıl öncede buluşmaları ve Baykal Erdoğan'ın dokunulmazlığının kaldırılmasını vemilletvekili seçilmesini Başbakan ve cumhurbaşkanı olmasını sağlamıştı. yoksa yine. ......mi.....

Avatar
dilek coskun 2015-06-10 19:53:17

Ikisindende kurtulamadik
Bu neyin gorusmesi
Neyin pazarlığı yapiliyor

Avatar
hasan karaca 2015-06-11 00:41:39

akp nin içinde olmadığı bir hükümet kurulması gerekir,cumhur baskanının ve suç işleyen bakanların yargılanmasına başlanıp vede seçim baraji %5 e düşürülüp en az iki yıl ekonomi ve hukuksal işler çözüldükten sonra seçim kararı alınabilir.

Avatar
Murat Güzelaydın 2015-06-10 22:48:55

Bir Zaman'ların CHP Genel Başkan'ın dan ve Bu Memlekette en çok oy alarak Başbakan olmuş ve şimdi Cumhurbaşkanı olmuş birilerinden bahsediyorsunuz . Ne olursa olsun düşünceniz, biraz SAYGI lütfen

Avatar
MUSA 2015-06-11 10:50:28

bu ikisi beylerbeyi zannettiler galiba dışişleri. Konutunu ,LÜFERLERİDE SÖYLEYIN

Avatar
yetkin ozcelik 2015-06-12 03:25:53

İKİSİDE YAVSAK