BAŞBUĞ PAŞA'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Bazı internet sitelerine yansıyan haberlere göre Başbuğ orduya tavsiyelerde bulunarak, asker-sivil ilişkisiyle ilgili çarpıcı benzetmeler yaptı

19 Haziran 2011 Pazar 12:08
BAŞBUĞ PAŞA'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

 Ordunun siyaset karşısında nötr pozisyonda kalabilmesinin ancak profesyonelleşmeyle olabileceğini dile getiren Başbuğ, şunları söyledi:

“Ordunun politika dışında kalması gerekir. Ordu, hiçbir siyasi düşünceye sahip olamaz. Hiçbir düşünceye de karşı olamaz. Ordu, tüm toplumun çıkarını düşünür. Ordunun tamamen profesyonel bir yapıya kavuşturulması gerekir. Profesyonel ordu yalnızca güvenlikle ilgili işlerle ilgilenir. Bu nedenle siyasete karışmaz. Askerle sivil arasında uyum için ortak akıl ve karşılıklı saygı esastır. Bu hemen her önemli konuda gerekir.” 

Çarpıcı benzetme

Başbuğ, asker-sivil ilişkisini “üç kör adamın dokunarak bir fili tarif etmeye çalışmasına” benzeterek, “Hortumu, ayakları, kuyruğu olduğunu söyleyecekler ama hiç biri fili bir bütün olarak kavrayamayacak” dedi





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
MEHMET DALMAZ 2011-06-19 12:13:56

YÜRÜBE DÜMBÜK VATAN İHANETEDE ÇANAK TUTUNUZ GENARALLERİNİZİN ARKASIND A DURMADINIZ TAYYİP HIRISIZIN NAMUSSUZUN ARKASINDA DURUKEN HATTA ELİNİZLE TESLİM ETTİNİZ.

Avatar
doğan kaya 2011-06-22 14:59:20

yazıklar olsun sizeki TSK ye sahip cıkamadınız İCERDEKİ SUBAYLAR SUCLU İSE SEN DAHADA ÇOK SUCLUSUN İLKER PAŞA.

Avatar
DOĞAN KAYA 2011-06-22 15:01:36

SİZİ İLK GÖRDÜĞÜMDE İŞTE PAŞA BU DEMİŞDİM AMA YOK OLMADI SİZİN İCİN SALON SUBAYI DEMİŞLERDİ GERCEKDEN ÖYLEYMİŞİNİZ YÜREKSİS BULUNDUĞU MEVKİ VE MAKAMA SAHİP CIKAMAYAN BİR YÜREKSİZ CIKTI O CİDDİ DURUŞ VE DİKSİYONUN ALTINDAN.