BAKANLAR İZMİR'DE OY KULLANDI...

AK Parti'nin ağır topları Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım da oyunu İzmir'de kullandı.

12 Haziran 2011 Pazar 16:37
BAKANLAR İZMİR'DE OY KULLANDI...

 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, oyunu Buca’da kullandı. Bakan Günay, oyunu kullanmak üzere geldiği Buca Anadolu Lisesi'nde vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti. Okulun bahçesindeki basın mensuplarına 40 gün süren kampanya boyunca gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Günay, ''Sizi yorduk. Oldukça zahmetli, önce soğuk, sonra sıcak ortamda oldukça yorucu bir kampanya geçti'' dedi. Yorucu ancak hoşgörülü, güleryüzlü, sakin, gerginlik ve çatışmadan uzak bir demokrasi yarışı yaptıklarını ifade eden Bakan Günay, İzmir için, Türkiye için düşüncelerini anlattıklarını, basın mensuplarının da bu düşünceleri kamuoyuna yansımasına yardımcı olduğunu belirtti.

Bakan Günay, tüm basın mensuplarına gayretleri ve ilgilerinden dolayı minnettar olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: ''Sonuçta bugün oy kullanacağız. Türkiye yeni bir genel seçimi sükunet içinde idrak ediyor. Yoğun katılım olacağını tahmin ediyorum. Bu da batı ülkelerine Türkiye'de insanlarımızın demokrasiye nasıl içtenlikle sahip çıktığını gösteren örnek olacak. Bizim coğrafyamızda, Doğu Avrupa ve Ön Asya coğrafyasında demokrasinin Türkiye'de içselleştirildiğinin çok güzel bir örneğini sergilemiş olacağız. Sonuçların Türkiyemiz için, Türkiye demokrasisi için, bütün milletimiz için ve tabii İzmir için iyiliklere, güzelliklere, barışa, kardeşliğe ve güzel gelişmeye vesile olmasını tüm içtenliğimle diliyorum.''

Bakan Günay, bir gazetecinin, ''Oy kullanmak için neden bu okulu seçtiniz sorusu üzerine, ''Bu mahalleye daha önce gelmiştim, güzel bir toplantı yapmıştık, arkadaşlar önermişti. Mustafa Kemal Mahallesi, Anadolu lisesi. Bana uydu doğrusu, onun için seçtim'' dedi. Günay, daha sonra, okulun ikinci katındaki 2363 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bazı sınıflardaki sandık görevlilerine ''kolay gelsin'' dedikten sonra bahçede vatandaşlarla fotoğraf çektiren Bakan Günay, okuldan ayrıldı.
 
BAKAN YILDIRIM: HAYIRLI OLSUN
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, oyunu Bornova’da kullandı. Bornova Kars Halil Atilla İlköğretim Okulu'nagelerek burada sandık başına geçen Yıldırım 1117 nolu sandıkta oyunu kullandı.Türkiye'nin bugün seçimini yaptığını ifade eden Yıldırım, '”12 Haziran genel seçimleri, ülkemize, milletimize, İzmir'imize hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin birliği, düzeni, barışı, istikrarı için daha nice güzel günlere diyorum'' diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol