'Bakan Çavuşoğlu Yunanistan Hesabına Çalışıyor'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, yaptığı yazılı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı...

20 Kasım 2018 Salı 23:23

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ege adalarına ilişkin söylediği sözler tartışmalara neden olmuştu. Bakan Çavuşoğlu, "1996 Kardak krizine kadar ne olduysa oldu. Ondan sonrasında hiçbir iktidarın bu konularda sorumluluğu yok. Adaların hiçbirisinde fiili ve hukuki değişiklik yok" diye belirtmişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) eski Genel Sekreteri Ümit Yalım ise, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yunanistan'ın 2 Haziran 2016 yılında, Ankara’daki Yunan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis’i CHP Genel Merkezi’ne gönderdiğini hatırlatan Yalım, Yunan Hükümeti ve Yunan Dışişleri Bakanı adına konuşan Büyükelçi Loukakis'in CHP’ye, “Ege Denizi’ndeki adalar konusunu gündeme getirmeyin. Siz ekonomi ve eğitim konularını eleştirin” diye telkinde bulunduğunu söyledi. Yalım, Çavuşoğlu'nun bu konunun siyasi malzeme yapılmayacak kadar hassas olduğunu kaydettiğini ifade ederken, Bakan Çavuşoğlu'nun adalar hakkında İYİ Parti lideri Meral Akşener'i telefonla aradığını ve "Arkadaşlarımız var, değerli büyükelçilerimiz var. Size bilgi de sunarlar ve biz sizi bilgilendirelim" dediğini hatırlattı. Yalım, Loukakis'in CHP'ye söylediği sözler gibi, Çavuşoğlu'nun da benzer tavır takındığını ifade ederek, "Şimdi biz de soralım, Çavuşoğlu, Yunan Dışişleri Bakanı mı" diye sordu.

Yalım, "Çavuşoğlu, kendisini, Tayyip Erdoğan’ı ve partisini aklamaya çalışıyor ama akıntıya karşı kürek çekiyor. Çünkü, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı, Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde Yunan askerine alenen teslim edildi" diye de belirtti.

Yalım ayrıca, Dışişleri Bakanlığı temsilcilerine birtakım sorular da yöneltirken, "Verilen somut örneklerden anlaşılacağı üzere Mevlüt Çavuşoğlu sürekli olarak yalan söylüyor ve Yunanistan hesabına çalışıyor" diye ifade etti.

Ümit Yalım'ın konuyla ilgili görüşleri şu şekilde:

"26 Kasım 2004’de, CHP Milletvekili Onur Öymen, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e soru önergesi vererek Türkiye’ye yakın adalara Yunan bayrağı çekildiğini, anılan adaların Dışişleri ve Genelkurmay Başkanlığı listesindeki adalar olup olmadığını sordu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, önergeye cevap vermedi. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül, Türk adalarına Yunan bayrağı dikildiğini ve adaların 2004 yılında işgal edildiğini zımnen ve hukuken kabul etti.

GENELKURMAY’IN YAYINLADIĞI BELGE...

Genelkurmay Başkanlığı Resmi İnternet Sitesinde, Frontex kapsamındaki Sahil Güvenlik Botu’nun 11 Mayıs 2011’de, Türk Karasularını ihlal ettiği haberi yayımlandı. 18 Mayıs 2011’de Aydın Eşek Adası’na giderek anılan botu yerinde tespit ettim. Aydın Eşek Adası’nda konuşlu Frontex botunun fotoğrafı da görsel ve yazılı basında defalarca yayımlandı. Avrupa Birliği Frontex Ajansı Polonya’nın Başkenti Varşova’da 2005 yılında kuruldu. Çavuşoğlu’nun ”1996 Kardak krizine kadar ne olduysa oldu” tezi burada duvara tosluyor.

BÜYÜKELÇİ ÖZTÜRK, ÇAVUŞOĞLU’NU YALANLIYOR

2009 Yılı Ocak ayının sonlarına doğru Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile birlikte toplantı yapıldı. Genelkurmay yetkilileri işgal altındaki adaların boşaltılmasını talep etti. Dışişleri Bakanlığı adına toplantıya katılan Basat Öztürk, adaların hükümetin bilgisi dahilinde işgal edildiğini itiraf etti. 6 Ekim 2016’da TBMM’de Ümit Özdağ ile yaptığımız ortak basın toplantısında anılan diplomatın ismini ve itiraflarını Türk Kamuoyuna beyan ettim. Büyükelçi Basat Öztürk ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bu konuda iki yıldır hiçbir açıklama yapmadılar, yapamıyorlar.  

Verilen somut örneklerden anlaşılacağı üzere Mevlüt Çavuşoğlu sürekli olarak yalan söylüyor ve Yunanistan hesabına çalışıyor.

ÇAVUŞOĞLU VE TEMSİLCİLERİNE SORULMASI GEREKEN SORULAR

Çavuşoğlu, Ege adaları konusunda muhalefet partilerini bilgilendirdiklerini söyledi. Ancak, hangi muhalefet partilerinin bilgilendirildiği konusunda açıklama yapılmadı. Ege adaları konusunda bilgilendirme maksadıyla gelecek Dışişleri Bakanlığı temsilcilerine aşağıdaki sorular sorulmalı ve Çavuşoğlu’nun iddialarının ispatlanması istenmelidir.

1996 Kardak krizinden önce;

SORU 1: Türk adalarına beş binden fazla Yunan askeri yerleştirildi mi? İddiayı ispatlayacak fotoğraf ve video görüntüleri nerede?

SORU 2: Türk adalarına, Yunan top, uçaksavar, havan silahları ile zırhlı araçları yerleştirildi mi? İddiayı ispatlayacak fotoğraf ve video görüntüleri nerede?

SORU 3: Türk adalarında, 13 Yunan Askeri Üssü açıldı mı? İddiayı ispatlayacak fotoğraf ve video görüntüleri nerede?

SORU 4: Türk adalarına Yunan ve Bizans bayrakları dikildi mi? İddiayı ispatlayacak fotoğraf ve video görüntüleri nerede?

SORU 5: Türk adalarına Yunan vatandaşı vali ve belediye başkanı atandı mı? İddiayı ispatlayacak fotoğraf ve video görüntüleri nerede?

SORU 6: Türk adalarında Yunan liseleri açıldı mı? İddiayı ispatlayacak fotoğraf ve video görüntüleri nerede?

SORU 7: Türk adalarına Yunan Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Yunan bakanlar, Yunan general ve amiraller, Hollandalı bakanlar geldi mi? İddiayı ispatlayacak fotoğraf ve video görüntüleri nerede?

YUNAN TEZLERİNE İTİBAR EDİLMEMELİDİR

Yunanistan, Ege Denizini tamamen ele geçirmek için 3 mil, gri bölge, bağlı ve bitişik adacıklar, Ege’de deniz sınırı yoktur v.b. tezlere sığınarak düzmece haritalar yayınlıyor ve kendi tezlerini bütün dünyaya kabul ettirmeye çalışıyor. Bu tezler, Yunan Hükümeti’nin ve Yunanistan hesabına çalışan kripto ajanların tezleri olup asla itibar edilmemelidir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.11.2018 10:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol