AMAÇLARI 'ALEVİLİĞİ' KULLANMAK

Samed Dede Külliyesi Yaptırma Yaşatma ve Cemevi Derneği Başkanı Veli Güler, İzmir'de pazar günü yapılacak ''Alevi Mitingi''ne sağduyulu, inançlı bir tek Alevinin bile katılmayacağını öne sürdü.

04 Mart 2011 Cuma 13:34
AMAÇLARI 'ALEVİLİĞİ' KULLANMAK

Samed Dede Külliyesi Yaptırma Yaşatma ve Cemevi Derneği Başkanı Veli Güler, İzmir'de pazar günü yapılacak ''Alevi Mitingi''ne sağduyulu, inançlı bir tek Alevinin bile katılmayacağını düşündüğünü söyleyerek, ''Bazı dernekler her zaman olduğu gibi seçim arifesinde ortaya çıkar, Aleviliği basamak yaparak, gizledikleri amaçlarına ulaşmak için Aleviliği kullanma taktiğini uygular'' dedi.
     Güler, dernekte düzenlediği basın toplantısında, Pazar günü yapılacak mitingin ''Alevilerin yürüyüşü'' ismiyle yapılacak olmasına rağmen, Hacı Bektaş Dernekleri ve Pir Sultan Dernekleri dışında hiçbir Alevi derneğinin katılmayacağını iddia etti.
     ''Bazı derneklerin her zaman olduğu gibi seçim arifesinde ortaya çıktığını, Aleviliği basamak yaparak, gizledikleri amaçlarına ulaşmak için Aleviliği kullanma taktiğini uyguladığını'' savunan Güler, bunun yanlış bir tutum olduğunu, insanları kamplara bölmenin ülkenin birliğini bozma oyunu olduğunu kaydetti. Güler, sağduyulu, inançlı hiçbir Alevinin etkinliğe katılmayacağına inandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Hükümet tarafından yapılan Alevi çalıştaylarında beş isteğimizi ilettik. Bu isteklerimiz olumlu karşılandı, yerine getirildi. Cumhuriyet tarihi boyunca ihmal edilen ve görmezlikten gelinen Alevi-Bektaşi Müslümanların mağduriyeti bu hükümet döneminde ilk kez ciddi olarak ele alındı, çözülmesi için ciddi çaba harcandı. Nedense bazıları bu gelişmeden rahatsız oluyor. Bizlerin inançlarımız gereği, bize bir adım atana biz on adım atmamız gerekirken, bazı kendini bilmezler, Aleviler adına toplumda çatışma istiyorlar. Davamız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Mitinge İzmir dışından kimseyi getirmezlerse 200'den fazla Alevi gelmez. Kim gelir? Siyasi partiler, hükümet karşıtları, başka çıkar peşinde olanlar katılır.''





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol