ALTIN KLOZET'E 1500 LİRA ÖDEYECEK...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na açtığı ve mahkeme tarafından reddedilen altın klozet kararın gerekçesi açıklandı.

09 Ocak 2016 Cumartesi 09:20
ALTIN KLOZET'E 1500 LİRA ÖDEYECEK...

 Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Altın kaplama klozet” açıklaması nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı 100 bin liralık tazminat davasının reddine ilişkin gerekçesini açıkladı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre kararda, Kılıçdaroğlu’nun “Altın kaplamalı klozet’’ ifadesinin “Siyasi eleştiri olarak kabul edilmesi gerektiği” belirtildi. Kararda şu ifadeler kullanıldı: “Kişinin üstlendiği görev ne kadar önemli ise hakkında yapılan eleştirilerin o kadar yoğun ve gerektiğinde sert olabileceğinin kabulü gerekir. AİHM’in kararlarında da belirtildiği üzere siyasi hüvviyete sahip şahısların kendilerine yönelik sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere de katlanmaları gerekir. Söylenen sözler bir bütün olarak göz önünde tutulduğunda, davalının güncel olan haberlerle bağlantı kurarak ‘Altın kaplamalı klozet’ şeklinde ifade etmiş olması, davacının kişilik haklarına saldırı oluşturmayacağı, siyasi eleştiri olarak kabul edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.”

ERDOĞAN BİN 510 LİRA ÖDEYECEK
Kararda, davanın reddedilmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun 10 TL’lik mahkeme masrafı ile 1500 TL’lik avukatlık ücretinin Erdoğan’dan alınmasına da hükmedildiği anlatıldı. 
100 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Saray'da 'altın klozet' kullanıldığını iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu iddialar üzerine CHP liderine 100 bin liralık tazminat davası açmıştı. Davaya bakan Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi geçen kasım ayında ilk duruşmada tazminat talebini reddetti. 

DHA





Son Güncelleme: 09.01.2016 09:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol