'AKŞENER ERDOĞAN'A 5 PUAN FARK ATACAK'

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın “5 puan farkla” kaybedeceği iddiasında bulunan İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, “Erdoğan yüzde 50+1’i garanti görseydi, Bahçeli’ye selam vermezdi” dedi.

31 Mart 2018 Cumartesi 15:54

Siyasi yaşama Ekim 2017’de katılan Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti, geçen Aralık ayında yaptığı 1. Olağan Kurultay’dan yaklaşık 4 ay sonra pazar günü 1. Olağanüstü Kurultay’a gidiyor. İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Sekreter Aytun Çıray, kurultayın amacının, İYİ Parti’ye yönelik “medya ambargosunu” kırıp 2019 seçimlerine yönelik “manifestosu”nu kamuy oyuyla paylaşmak olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Akşener’in ikinci tura kalacağı ve Erdoğan’ın “5 puan farkla” seçimi kaybedeceği iddiasında bulunan Çıray, “Erdoğan yüzde 50+1’i garanti görseydi, Bahçeli’ye selam bile vermezdi” dedi.

İYİ Parti sözcüsü Aytun Çıray, pazar günü yapılacak 1. Olağanüstü Kurultay öncesinde Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı:

- Hâlâ seçime sokulmayacağınız endişesi taşıyor musunuz?

Hayır, bizde böyle bir şey yok. Çünkü kurulamaz dediler, İYİ Parti kuruldu başaramaz dediler, ikinci kurultayımızı yapıyoruz. 5 milletvekili ve oy oranı yüzde 22 olan bir partiyi seçime sokmamak kimsenin haddi olamaz!

- Kendi anketleriniz mi bunlar, yoksa bağımsız araştırmacıların sonuçları mı?

Yüzde 22 oy oranımız, yüzde 15.5 de “ne olursa olsun Meral Akşener’e oy vereceğim” diyenler var. Biz 3 kamuoyu şirketine aboneyiz. Kendimize özel çalışmalar da yaptırıyoruz. Biliyorsunuz artık ölçümler çok önemli, bunların ortalamasını söylüyorum. Zaten İYİ Parti bu kadar büyümemiş olsaydı, Sayın Erdoğan yüzde 50+1’i garanti görseydi, Sayın Bahçeli’ye selam bile vermezdi. Bütün bu ittifak arayışları, BBP’nin peşinde koşmalar, o da yetmedi Saadet Partisi’ne yalvarıp yakarmaların altında yatan gerçek, seçimi kazanamıyor olmalarıdır. Aksi halde, burnundan kıl aldırmayacak Sayın Erdoğan’ın bütün bu insanlarla bir görüşmesi dahi olmazdı.


- İYİ Parti’nin “MHP’li görüntü”den kurtulamadığı eleştirileri var... Bu eleştiriler ışığında, parti yönetiminde önemli değişiklikler görecek miyiz?

Tabii bu kurultay iradesinin ve Genel Başkan’ın bileceği bir şey. Ama yeni kurulan bir parti olduğumuz için, kişisel olarak çok önemli değişiklikler beklemiyorum. MHP’lilik konusuna gelince; geçen hafta il başkanları toplantısı yapıldı. O toplantıda, en önemli Ülkü Ocakları başkanlarından, bugün İYİ Parti Divanı üyesi olan Müsavat Dervişoğlu, kalkıp şunu söyledi: ‘Ben siyasi hayatıma 25 Ekim 2017’de İYİ Partili olarak başladım.’ Her halde bu söz her şeyi özetliyor. Burada artık, geçmişteki siyasi düşünce ve anlayışlarımızı önemli ölçüde geride bıraktık ve bir “merkez siyaseti” anlayışı içerisinde İYİ Parti’nin tüzüğü ve programı etrafında birleştik. Ve bu yelpaze çok geniş. Çok önemli görevlerde sosyal demokrat arkadaşlarımız var, benim gibi DYP’de bürokratlık yapmış isimler var, Ayfer Yılmaz gibi bakanlar var, geçmişte MHP’de siyaset yapmış arkadaşlarımız var. Bu algı, belki de MHP mücadelesi üzerinden partimiz kurulduğu için olmuş olabilir ama kesinlikle artık bu tür tartışma olmadığı gibi, bu işler geride bırakıldı, tamamen ileriye bakıyoruz.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol