AKP'nin Stratejisi Belli Oldu!

YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verilen İstanbul seçimi için start verildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre, 31 Mart seçimlerinde başarısız olan AKP, yeni seçim stratejisinde Erdoğan’ı geri plana atarak Binalı Yıldırım’ı merkeze alacak.

22 Mayıs 2019 Çarşamba 23:11

Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, AKP, 31 Mart seçimlerinde İstanbul teşkilatı ile aday arasındaki kopukluğun bu seçimde yaşanmasına izin vermeyecek. AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ı merkezine alan yeni kampanyanın bu şekilde devam edeceği Erdoğan’ın daha geri planda olacağı ifade ediliyor. Üslup ve söylemin bir önceki seçime göre yumuşayacağı ifade edilen kampanyada çok fazla miting de planlanmıyor. Sosyal medya mecralarının etkin kullanılacağı çalışmada seçmenle yakın temas sağlayacak program ve etkinliklerin öne çıkması bekleniyor.

Çakarlı araç daha az görünecek
AKP’nin çalışmasına göre 31 Mart seçimleri öncesi saha çalışmalarında “koruma ordusu”, “araç konvoyları” ve “çakarlı araç görüntüleri” tepkiye neden oldu. Bu nedenle korumalar görevini yapmayı sürdürecek ama bir kısmı sivil giyimli ve daha az görünür olacak. Konvoylara ve çakarlı araçlara da izin verilmeyecek.

Öte yandan billboardlardaki afişlerde Erdoğan’ın olmaması da kulis bilgilerini doğrular nitelikte.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
mustafa akın 2019-06-14 13:20:39

2kişi akp evet