AKP: GÜLEN İLE DALGA GEÇİN...

Genel Merkez, parti teşkilatının yanısıra bakanlıklara da yazılı talimat gönderdi. Sosyal medyada hangi konuların eleştirileceği bildirildi, örnek tweetler verildi. Ama biri vardı ki...

19 Kasım 2013 Salı 10:10
AKP: GÜLEN İLE DALGA GEÇİN...

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet memuru olan danışmanlarının sosyal medya üzerinden sık sık polemiklere girmeleri tartışılırken, AKP Sosyal Medya Koordinatörü’nün bakanlık memurlarına emir verdiği ortaya çıktı. AKP Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörü Burak Gültekin’in, bakanlık memurlarına doğrudan emir yazıları yazarak, sosyal medyada hangi konuların tartışılacağını ve hangi başlıkların destekleneceğini ilettiği öğrenildi. Bir siyasi parti çalışanının bu şekilde bakanlık personellerine talimat vermesi dikkat çekti. Son olarak, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili devam eden tartışmalarda sosyal medya üzerinden yoğun gündem yaşanmış ve dershanelerin kapatılmasına tepki gösteren “#DershaneyleGelenADALET”, “#EğitimdeReformYalanı” gibi başlıklar dünya TT listesine zirveden girmişti. Kimi AKP seçmenlerinin de Gülen Cemaati’nin bu başlıklarına destek vermesi üzerine harekete geçen AKP Sosyal Medya Koordinatörlüğü, Twitter’da “paraleleğitim” ve “dershanelereson” gibi başlıklar denemiş ancak bu başlıklar yeterince ilgi görmemişti.

SKANDAL MAİL
Bunun üzerine Burak Gültekin tarafından bütün teşkilatlara yazılı emir gönderilerek, dershanelerin kapatılmasına sosyal medya üzerinden destek istendiği öğrenildi. Ardından, daha güçlü destek için kamunun elindeki sosyal medya kadrolarının da devreye sokulduğu belirtildi. Taraf gazetesinin haberine göre;  Gültekin tarafından, önceki gün, tüm bakanlıkların sosyal medya sorumlularına gönderilen e-mailde şöyle denildi: “Sayın Bakanlık Sosyal Medya Koordinatörümüz, Ekte gönderdiğim dosyada gündemde olan dershanelerle ilgili tweet’lik bilgi notu bulunmaktadır. Bu akşam saat 20.30’da Twitter’dan dershaneler konusu üzerine yoğunlaşacağız.”

DALGA GEÇİYORLAR
Gültekin’in, bakanlıklara ve teşkilatlara gönderdiği yazının ekinde, atılacak tweet örnekleri de yer aldı. Dershanelerin kapatılması taslağıyla ilgili bazı bilgilerin yer aldığı tweet’lerin yanında, Gülen Cemaati ve Fethullah Gülen ile dalga geçilmesini isteyen tweet’ler dikkat çekti. İşte o tweet’ler:

“Dedem kanser olmuştu. Doktorlar hiç umut yok, eve götürün, bekleyin, demişti. Aklımıza geldi. Bir de hocamızın dershanesine götürelim dedik. İyi ki götürmüşüz. Dedem 10 yıldır yaşıyor. Hiç bir rahatsızlığı kalmadı.”

Fatih Sultan Mehmet anlatıyor: “Atalarımız 25 sefer yapmışlar. İstanbulu bir türlü alamamışlar. Komşumuz Vasfiye Teyze ‘Altunizade’de FEM adında bir dershane açmışlar bir de oraya gidin’ dedi. İyi ki gitmişiz. Orada Ak Şemsettin Hocayla tanıştık. Bana İstanbul’u nasıl fethedeceğimi dershane öğretti. Ya bir de dershaneye gitmeyeydim!”

“Dershaneler bir milletin atardamarlarıdır. Kapatırsanoz millet ölür.” Kemal Atatürk.

“Kuduz aşısını bulmamdaki tek destekçim hocamızın açtığı dershanelerdi” Pastör.

“Eğer Hocamızın açtığı Dershaneye gitmeseydim ampülü asla bulamazdım” Thomas Edison.

“En büyük eserim olan Mesnevi tüm dünyaya ışık tutuyorsa bunun sebebi gittiğim ışık evleri ve hocamızın açtığı Konya Sabah Dershanesi’ne gitmemdir” Mevlana Celalettin-i Rumi.

VEKİLLERE DE TALİMAT
Parti teşkilatları ile bakanlıkların yanı sıra AKP’li milletvekillerine de Twitter talimatı gönderildiği ortaya çıktı. TBMM AKP Grup Basın Danışmanı Hanife İrem Sarp tarafından, milletvekillerine gönderilen mailde, “Sayın Milletvekilimiz, AK Parti Genel Merkez tarafından gündemde olan dershanelerle ilgili tweet’lik bilgi notu hazırlanmıştır. Bu akşam, saat 20.30’da @AKekip_TT hesabından başlayacak başlıkla Twitter’dan dershaneler konusu üzerine yoğunlaşacağız. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” deniliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2013 10:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol