İNANÇ: ADALET İSTEDİĞİM İÇİN ADAYIM...

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç, İzmir 1’inci bölgeden milletvekili aday adaylığını ailesiyle birlikte açıkladı. İnanç, " Sosyal demokrat çizgimden bir gün bile taviz vermedim" dedi.

16 Şubat 2015 Pazartesi 16:43
İNANÇ: ADALET İSTEDİĞİM İÇİN ADAYIM...

 Yıllardır CHP’de çeşitli kademelerde önemli görevler aldığını, son olarak dört yıl İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu hatırlatan İnanç, deneyimini toplumun çeşitli kesimlerine sunmak için milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde de seçim işlerinden sorumlu olarak görev yaptığını belirten İnanç, özveriyle, emek vererek, uzlaştırıcı, birleştirici bir rolle parti için çalıştığını ifade etti. İnanç, “Sahip olduğum bilgi ve birikim artık halkımla bütünleşmeli. İdeoloji ve adalet duygumdan hiçbir zaman ayrılmadım. Sosyal demokrat çizgimden taviz vermedim” dedi.

TARİHİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ
7 Haziran seçimlerinin önemine değinen İnanç, ''Türkiye tarihinin en hassas seçimine hazırlanıyor. En büyük sorunumuz özgürlükler ve demokrasi sorunu. AK Parti, Cumhuriyetin kazanımlarını yok ediyor. Önümüzdeki seçimler en kritik eşiktir, uyanık olmalıyız. Hukuk ve kuvvetler ayrılığı ilkesi ayaklar altında. Beyefendi polis atıyor, müdür atıyor. Türkiye tam bir keyfiyet ülkesi haline geldi'' dedi.
 
PARTİNİN ANA İKİ AKIMINDAN TAVİZ VERMEYİZ
Atatürkçü ve sosyal demokrat kimliklerinden hiçbir zaman taviz verilmeyeceğini açıklayan İnanç, '' Parti içinde iki vazgeçilmez ideolojik akım vardır. Biri Atatürk ilke ve inkilaplarından taviz vermeden yola devam etme anlayışımız. Diğrei Çağdaş sosyol demokrat değerler. Bu iki akımdan ve değerden vazgeçmeden yola devam edeceğiz ve 7 Haziran'da Türkiye'de yeni bir anlayışın iktidarını müjdeleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığında oturan beyefendi tatminsiz, hiçbir görevden tatmin olmuyor. Ben Başkan olacağım diyor. Başkanlık olunca ne olacak? Kamuoyuna açıklayın, ne değişecek? 12 yılda istediğiniz yasayı çıkardınız, Cumhurbaşkanınız hepsini onayladı. Devlette kadrolaştınız. Her isteğinizi yaptınız. Paralel yapıyla yol yürürken iyiydi. Bu düzeni değiştirmemiz için hep birlikte ant içmemiz lazım.'' şeklinde konuştu.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.02.2015 16:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol