“BAYRAKLI KORKAKLAR İÇİN ZOR BİR BÖLGEDİR“

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş, Bayraklı’nın kadınlar için zor bir bölge olduğu yönündeki söylentilere tepki göstererek, “ Bu söylem özellikle bizim başarılı çalışmalarımızın önünü kesmek isteyen rakip adaylarca yayılıyor. Bayraklı kadınlar için değil ama korkaklar için zor bir bölgedir” dedi.

04 Ekim 2013 Cuma 09:28
“BAYRAKLI KORKAKLAR İÇİN ZOR BİR BÖLGEDİR“

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş, "Yerel seçimde görev verilecek kadın belediye başkan ve meclis üyelerimiz cesaret, akıl ve sevgi dolu yönetim anlayışı ile partimizi ilk seçimde iktidara taşıyacaktır. CHP'nin itici gücü kadınlar olacaktır" dedi. Susmuş, Bayraklı’nın kadınlar için zor bir bölge olduğu yönündeki söylentilere de tepki göstererek, “ Bu söylem özellikle bizim başarılı çalışmalarımızın önünü kesmek isteyen rakip adaylarca yayılıyor. Bayraklı kadınlar için değil ama korkaklar için zor bir bölgedir” ifadelerini kullandı.
Bir yılı aşkın süredir sürdürdüğü halkla bütünleşme çalışmaları ile hem kamuoyu hem de parti içerisinde taktir toplayan, hatta çalışmaları parti tabanında örnek gösterilen Susmuş, önceki gün de üç dernekte vatandaşlarla biraraya geldi. Bayraklı Ağrılılar, Bayburtlular, Trabzon Şal Pazarı ile Giresun Görele ve Çanakçı derneklerini ziyaret ederek, başkan ve dernek üyeleri ile sohbet eden Susmuş, burada gazetecilerin kadın belediye başkanları için Bayraklı'nın zor bir bölge olup olmadığı yönündeki sorularını yanıtladı.
“BAYRAKLI KORKAKLAR İÇİN ZOR BİR BÖLGEDİR…”
Bu tür ifadelerin erkek aday adaylarınca özellikle ortaya atıldığını belirten Susmuş, " Öncelikle sadece ülkemizde değil Dünya'ya baktığınızda da kadın yöneticilerin ne kadar başarılı, ne kadar cesaretli olduklarını görürsünüz. Almanya gibi bir devi bir kadın yönetiyor ve kimse bu onun için çok zor demiyor. ABD'nin Dışişleri gibi dünyaya yön veren politikalarına iki dönemde de kadın politikacılar yön verdi. Brezilya gibi bir ülke bir kadın başkanla yükseliyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Zor diye birşey yoktur. Korkaklar dolayısıyla korkaklık vardır. Bayraklı kadınlar için değil ama korkaklar için zor bir bölgedir demek daha doğru" dedi.


“CHP’Yİ İKTİDARA KADINLAR GETİRECEK…”
Türk siyasi hayatında kadına büyük görev düştüğünü, bu görevi yerine getirmesi için de önünün açılması gerektiğini kaydeden Susmuş, " Rahmetli Türkan Saylan'ın söylediği gibi her çağdaş Türk kadınının bu Cumhuriyet'e, bu ülkeye borcu vardır. Ben ve diğer kadın adaylarda bu borcu ödeyebilmenin çabası içindeyiz. Eğer bugün Ata'mızın bizlere sunduğu çağdaş demokrasileri normlarındaki hakları kullanabiliyorsak, bugün Cumhuriyet Halk Partisi gibi demokrasinin, çağdaşlığın kalesi sayılan bir partide siyaset yapabiliyorsak bunun bilincinde olmalı, görev alacağımız her alanda, her kademede cesaretle, canla, başla çalışmalıyız. Kadının cesaret, akıl ve sevgisi birleştiğinde yapılamayacak hiçbirşeyin olmadığına inanıyorum. Ve iddia ediyorum; bu seçimde kadın başkan ve meclis üyelerine ne kadar çok yer verilirse partimizin önü o kadar açılacaktır. Kadınlarımızın çalışmaları, başarıları CHP için itici güç olacak, bir sonraki seçimde de iktidara taşıyacaktır" diye konuştu.









yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.10.2013 14:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol