NASA'DAN İZMİR'E UZAY DERSİ...

İzmir'de öğrenciler videokonferans yöntemiyle Uzay Kampı Türkiye’den NASA’ya bağlanarak, bilim adamı Scott Anderson'dan “Uzaydaki Oyuncaklar” konulu ders aldı.

01 Mart 2013 Cuma 13:51
NASA'DAN İZMİR'E UZAY DERSİ...

 Uzay Kampı Türkiye, Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) kapsamında yürüttüğü videokonferans yönteminin eğitimde kullanılması projesinde, NASA’yla yaptığı canlı görüşmelere bir yenisini daha ekledi. 27 Şubat tarihinde Uzay Kampı Türkiye aracılığıyla kurulan videokonferans bağlantısıyla Marshall Uzay Merkezi, Teksas Rawson Sounders Okulu ve İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri biraraya geldi.

2012-2013 eğitim öğretim yılı başından beri birbirleriyle belirli aralıklarla görüşme imkanı bulan Teksas Rawson Sounders Okulu ve İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri bu defa aynı anda NASA’nın Marshall Uzay Merkezi'ne bağlanarak, bilim adamı Scott Anderson'dan “Uzaydaki Oyuncaklar” projeleriyle ilgili bilgi aldılar. Videokonferansta, yerçekiminin değişmesi durumunda karşılaşılabilecek sorunları oyuncaklarla yaptıkları deneylerle test eden öğrenciler, bu sorunlara fizik kurallarını kullanarak nasıl çözüm getirilebileceğini öğrendiler.
İlk defa 2004 yılında uygulanmaya başlanan videokonferansla eğitim projesi Amerika ve Türkiye’den öğrencileri bir araya getirmeye devam ediyor. Kardeş okullar, NASA’nın eğitim materyallerini kullanarak gerçekleştirdikleri projeleri tamamladıktan sonra Uzay Kampı Türkiye’nin 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’nda buluşacaklar.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol