Depremzede Kedi Beyaz Sahip Arıyor

İzmir depreminde Doğanlar Apartmanı enkazı altında kalan ve ağır yaralanan “Beyaz” isimli kedi, Buca Belediyesi’nin Engelli Kedi Evi’nin yeni konuğu oldu. İki ayağını kaybeden ve Buca Belediyesi’ne emanet edilen Beyaz, uzman personelin özel ilgisi ile yeniden hayata tutundu. Beyaz’ın sahiplendirilene kadar Engelli Kedi Evi’nde misafir edileceği kaydedildi.

03 Mayıs 2021 Pazartesi 16:19
Depremzede Kedi Beyaz Sahip Arıyor

Buca Belediyesi, İzmir depreminin ardından engelli olarak yaşamına devam eden kedi Beyaz’a kucak açtı.

İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan depremin ardından Doğanlar Apartmanı’nın enkazı altında kalan Beyaz’ı hayvan gönüllüleri kurtararak bölgedeki gönüllü veteriner hekime teslim etmişti. Beyaz’ın tedavisini üstlenen veteriner hekim, ağır yaralı kediyi ameliyat ederek hayata döndürmüş, yapılan müdahale sonucu Beyaz iki ayağını kaybetmişti.

BUCA BELEDİYESİ, KUCAK AÇTI

Aradan geçen zamanın ardından engelli Beyaz’ın yaşama tutunması ve bakımının üstlenilmesi için veteriner hekimin ricası üzerine Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Buca sınırları içerisindeki hayvanları kabul eden Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, yaşanan özel durum nedeniyle Beyaz’a Engelli Kedi Evi’nde kucak açtı.

ENGELLİ KEDİ BEYAZ, EVİ’NDE YAŞAMA TUTUNDU

Beyaz’ın yaşadığı travmadan kurtularak yaşamını sürdürebilmesi için harekete geçen veterinerlik ekipleri, düzenli olarak bakımını gerçekleştirdi. Kısa sürede belediye personelleriyle sevgi bağı kuran Beyaz, özel ısıtmalı ve düzenekli yapısıyla 7 gün 24 saat boyunca bakım, beslenme, ısınma gibi ihtiyaçların 5 yıldızlı otel konforunda karşılandığı Engelli Kedi Evi’nde yeniden yaşama tutundu. 

SAHİPLENDİRİLMEYİ BEKLİYOR

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Birol Topal, Beyaz'la geçirdikleri süreçle ilgili bilgi verdi, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız tarafından Beyaz ismi verilen kedimize biz de bu şekilde seslenerek kapılarımızı açtık. Beyaz’ın bütün bakım, tedavi ve beslenme gereksinimlerini gerçekleştirmek istiyoruz. Veteriner hekimler olarak Beyaz’ın tüm sağlık kontrollerini yapıyoruz. Kedimizin sol arka bacağı ampute vaziyette.  Bakımı zor olmasına karşın Beyaz şu an hayvan gönüllerinin sahiplendirilmesine uygun durumda. Beyaz bizim için çok önemli ama tüm engelli kedilerimizin de sahiplendirilmesi çok önemli. Sahiplendirilen kedilerimizin bakımlarını ve beslenmelerini biz her zaman üstleniriz. Engelli kedi sahiplenmek bizim için ulvi bir görev. Tüm hemşehrilerimizi gönüllü sahiplenmeye davet ediyoruz. Beyaz, sahibini bulana kadar Buca Belediyesi’nin misafiridir, emin ellerdedir” 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.05.2021 16:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol