'İZMİR İLK KEZ TEK VÜCUT...'

Londra Finans Merkezi’nin katkılarıyla İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından düzenlenen panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir, uzun bir süre sonra hep birlikte tek vücuttur. Hep birlikte kenetlenmiş, ileriye doğru yürümekte olan bir kenttir.” dedi.

19 Ocak 2012 Perşembe 18:05
'İZMİR İLK KEZ TEK VÜCUT...'

"Kamu-Özel Sektör İşbirliklerinin Tesisinde İngiltere Tecrübesi" konulu panele katılmak üzere İzmir’e gelen Londra City Belediye ve Finans Merkezi Başkanı Lord David Wootton ise dünyanın önde gelen küresel finans merkezlerinden biri olduklarını belirterek, “Türkiye de bizim kilit ortağımız. Ticaret hacmimizi önümüzdeki birkaç yılda iki katına çıkarmak istiyoruz. Finans kurumumuzun uzmanlığı, Türk ortaklarına yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Doğru altyapıyı hazırlamak, EXPO’yu almak için çok doğru olacaktır. İngiltere ile İzmir arasında kaynak ve uzmanlık paylaşımına çok sıcak bakıyorum.” şeklinde konuştu.
İngiltere Büyükelçisi David Reddaway ve İzmir Konsolosu Willy Buttigieg’in de hazır bulunduğu panelde konuşan Başkan Kocaoğlu, şehrin yüzyıllar boyunca Anadolu yarımadasının en büyük ticaret merkezi olduğunu hatırlatarak, “Süreç içinde bu etkinliğimizi sürdürdük. Sonra bir durgunluk dönemi yaşadık ama şu anda İzmir olarak, potansiyelini harekete geçirmek için halkı, yetişmiş nüfusu, oda ve borsaları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimi ve merkezî hükümetiyle birlikte kentin kalkınması ve gecikmiş olan yatırımları yapmak için yola çıktık.” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak hem çevre ve ulaşım yatırımları yaptıklarını hem de tarihî dokunun gün ışığına çıkması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kocaoğlu, şöyle devam etti: “EXPO 2015’i kılpayı kaçırdık. İnciraltı’nda 470 hektarlık alanı da EXPO 2020 çerçevesinde planladık. Ayrıca 171 bin hektarlık İzmir yarımadasında, harika bir doğa ve turizm merkezi de Kültü ve Turizm Bakanlığı tarafından planlanıyor. Kente gelen yatırımcılara, İzmir Büyükşehir Belediyesi de her türlü desteği verecektir. Londra Finans Merkezi’nin, finans kenti portföyüne İzmir’i de almasını istiyorum. İzmir ve Türkiye emin adımlarla yürüyor, dünya ekonomisinde ve dolayısıyla siyasetindeki yerini almaya devam ediyor.”
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Londra Finans Merkezi Başkanı Wootton’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. İngiltere'yle ilişkilere çok önem verdiklerini belirten Demirtaş, “Hedefimiz, 2015 yılına kadar iki ülke arasındaki ticaret hacmini iki katına çıkarmak. Türkiye, İngiliz yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor. Yatırım cenneti İzmir’de şu anda 101 adet İngiliz sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. Kamu ve özel sektör işbirliğinin kentimizde örnekleri çoktur. İzmir-İstanbul otoyolu projesi, Adnan Menderes Havalimanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında yapılan İZBAN, bunun en güzel örneklerdendir.” dedi.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol