YANDAŞTAN İĞRENÇ İDDİALAR!..

24 Şubat 2018 Cumartesi 23:47

Türkiye'deki Osmanlı hayranlığı, AKP yandaşlığa artık iğrenç boyutlara geldi. 'Google'ı Abdülhamid'e bulduran profesörün ardından şimdi de Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde güya öğretim üyeliği yapan zat, cumhuriyet dönemine iğrenç yakıştırmalar yaptı.

Üniversite tv'de programa katılan Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın, tarihi çarpıtmada hiçbir sakınca görmedi. 2. Abdülhamid'in ölümünün 100. yıl anısına gerçekleştirilen programa konuk olan Akın, Çanakkale'de yaralanan askerlerimizin diri diri toprağa gömüldüğünü, hem Çanakkale'de hem Bursa'da camilerin geneleve çevrildiğini iddia etti.

20 Şubat 2018 tarihinde yayınlanan programda Sevr Antlaşması'nı, Büyük Ortadoğu Projesi'ni ve 15 Temmuz Darbe girişimini birbirine bağlayarak; “ Bizler Çanakkale Savaşı'nı kazandık ama yine de bize Sevr'i imzalattılar. Aslında Sevr Büyük Ortadoğu Projesi'ydi ve İsrail'in yapmak istediği şeydi. Dedelerimiz o planı tıpkı 15 Temmuz'daki gibi bozdular. Tencere ile tava ile Fransızları, İngilizleri yurdumuzdan attılar. Ancak daha büyük bir hamle ile Lozan'ı imzalattılar. Çünkü Lozan ikinci Sevr planıdır. Bakın Çanakkale'de şehit olan askerler arasında yaralılar da vardı. Canlı canlı o şehitlerle gömüldüler. Resmi rakam olarak söylüyorum; bir gecede 9 bin 584 yaralımız vardı ve iki siper arasında 4 gün boyunca kaldı. Bu yaralılar bir bardak su diye haykırdılar siperden çıkamadık. Çanakkale koktu. Ortada 16 bin şehit ve yaralımız vardı. Hepsini aynı çukura gömdük" iddiasında bulundu.

Hilafetin kaldırılmasının Lozan Antlaşması'nın gizli maddeleri arasında yeraldığını da öne süren yandaş akademisyen, " Halifelik 1924 yılında kaldırılıyor, Lozan Antlaşmasını biz Temmuz 1923 de imzalıyoruz. Ankara 2-3 ay sonra 13 Ekim 1923 başkent oluyor. 1924 Martında da halifelik kaldırılıyor. Bunlar hiç tartışılmadan meclise hiç sunulmadan otomatik onaylanan yasalardır. Peki İngiltere Lozan’ı ne zaman onaylıyor? 16 Temmuz 1924’te bir yıl sonra çünkü İngiltere’nin bir şartı var halifelik kalkacak. İngiltere hala Kraliçe ile yönetiliyor. Hala kraliçenin birçok sömürgesi vardır. Amerika Başkanlık ile yönetiliyor. Onun için Başkanlık Türkiye için önemli bir nokta oldu. Bunu yapanlardan Allah razı olsun, bunu kendi çıkarları için kimse yapmıyor. Bu ileride Türkiye’yi çok ileri bir seviyeye taşıyacak önemli ayaklardan biri oldu. Halifelik çimentoydu, tüm dünya Müslümanlarının tanıdığı bir referans müessesiydi. Vatikan da Papa neyse; Osmanlıda halifelik oydu. İngiltere’nin Hint sömürgelerinde Pakistan’da, Bangladeş’te 300 milyon Müslüman vardı. Bunlar halifeden bir emir bekliyorlardı. Bu Müslümanlar Kurtuluş Savaşında bize para gönderdiler, gelip Çanakkale’de bizimle savaştılar. Bu bağın kopartılması için halifelik kaldırıldı” dedi.

Akın, iddialarını daha da öteye götürerek, Çanakkale ve Bursa’da camilerin genelev olarak kullanıldığını da söyledi. Akın; “ 12 Haziran 1924. Camiler kapatılıyor düşünebiliyor musunuz? Camiler satılıyor. Çok özür diliyorum Çanakkale ve Bursa’da genelev olarak kullanılan camiler var. Ahır olarak kullanılan camiler var. Türkiye’de camiler kapatıyorlar müessese olarak” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol