OSMANLILAR 'OYUNCU' OLUYOR!

Sultan 2. Abdülhamid'in hayatını konu alan Payitaht Abdülhamid dizisinin başrol oyuncularının, hanedan üyeleriyle kamera karşısına geçmek istediklerini söylemesi dikkat çekti.

13 Şubat 2018 Salı 01:29

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2. Abdülhamid'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan torunlarına Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlık vermek için çalışacağını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2. Abdülhamid’in vefatının 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak üzere İstanbul’da bulunan Osmanlı Hanedanı ailesiyle kahvaltıda bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Türk halkının Osmanlı ile gurur duyduğunu söyleyerek, “Biz Osmanlı ile onur duymayı babalarımızdan, ailemizden, dedelerimizden öğrendik. Türk halkının size, Osmanlı hanedanına negatif baktığını düşünmeyin. Bizler hiçbir zaman atalarımızdan, Osmanlı’dan utanmadık, onlarla her zaman gurur duyduk. Bundan sonra da atalarımızın açtığı yoldan gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu. Sultan Abdülhamid’in torunlarıyla bir araya gelmek için bundan sonra da programlar düzenleneceğini kaydeden Çavuşoğlu, “Vatandaşlık olmayanlara da vatandaşlık vermek isteriz. Türk vatandaşlığı olmayan ama almak isteyen biri varsa elbette Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda, bu konuyla bizzat ilgileneceğim” ifadelerini kullandı.

HANEDAN ÜYELERİYLE KAMERA KARŞISINA GEÇMEYİ İSTERİZ

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamasının ardından Sultan 2. Abdülhamid'in hayatını konu alan Payitaht Abdülhamid dizisinin başrol oyuncuları Bülent İnal ve Özlem Conker’in, hanedan üyeleriyle kamera karşısına geçmek istediklerini söylemesi dikkat çekti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.02.2018 03:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol