Tasarruf Bak! 2 Bin 260 Yeni Araç Alınıyor...

Halktan sürekli tasarruf yapılmasını isteyen Hükümet, gelecek yıl kamuya iki bin 260 yeni araç alacak. Cumhurbaşkanlığı’nın araç filosuna 26 araç daha eklenecek

20 Ekim 2018 Cumartesi 16:01

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan ve yeni sistemin ilk Bütçe’si olacak 2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin detayları netleşti. Buna göre, 2019 yılının “tasarruf yılı” olacağını açıklayan Hükümet, kamuya önümüzdeki yıl için yüz milyonlarca TL değerinde iki bin 260 yeni araç alacak.

20 aracın fiyatı belli

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın önümüzdeki yıl kamuya zorunlu haller dışında araç alınmayacağına ilişkin açıklaması ve kamunun araç envanterini istemesi, “göstermelik” çıktı. Bütçe Kanun Teklifi’ne göre, tasarruf kararının dışında tutulan Cumhurbaşkanlığı’na önümüzdeki yıl 26 araç alınacak bu araçların 20’si için 3 milyon 485 bin TL’lik tavan fiyat belirlendi. 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı’na 15 otomobil, bir minibüs, bir panel tipi araç, üç otobüs alınacak. “Diğer araçlar” kategorisinden alınacak altı araç için ise tavan fiyat, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.

500 yeni ambulans

Gelecek yıl kamuda en çok aracı Sağlık Bakanlığı alacak. Bakanlık, 500 yeni ambulans ve “diğer” kategorisinden de 300 yeni araç alacak. Birçok Bakanlığı geride bırakan bütçesi ile dikkati çeken Diyanet ise “tasarruf” yılında beş minibüs için 473 bin TL harcayabilecek. Adalet Bakanlığı’na ise 10 adet otobüs alımı için iki buçuk milyon TL ödenek tavanı belirlendi.

Askere “arazi” aracı

Eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın siyasete atılmasıyla Bakan olarak atandığı Milli Savunma Bakanlığı da 2019’da 300 araç alacak. Bu araçlar arasında Suriye’de çatışma bölgelerinde yaygın kullanılan arazi araçları ile otobüs, kamyonet, minibüs de bulunuyor. Bakanlık ayrıca istediği sayıda zırhlı araç alabilecek. 
Jandarma Genel Komutanlığı da 424 yeni aracı filosuna katacak. Jandarmanın alacağı araçların çoğunluğunu tıpkı Milli Savunma Bakanlığı’nda olduğu gibi çatışma bölgelerinde kullanılan arazi araçları oluşturuyor.

Varank’a 60 yeni araç

Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Varank’ın “atandığı” Ticaret Bakanlığı’na 60 yeni araç alınacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ise 16 araç alınacağı açıklandı. Gelecek yıl ayrıca Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Antep Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’na birer, İstanbul Üniversitesi ise iki araç alacak. MTA iki, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu ise önümüzdeki yıl beş yeni araç edinecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.10.2018 15:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol