EMEKLİYE BÜYÜK YALAN!

Maliye bakanı yine yanlış bilgi verdi. “En düşük emekli maaşı 1670 lira olacak” dedi ama rakamlar öyle söylemiyor. Yüksek çıkan enflasyon nedeniyle memur ve emeklilerin maaşına enflasyon farkı yansıyacağını açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, açıklamasında “gerçeği” görmezden geldi ve kamuoyunu yanılttı.

08 Haziran 2018 Cuma 00:02

Maliye Bakanı Ağbal, enflasyon farkı zammının da eklenmesi sonrasında memur ve emeklilerin yeni maaşlarını açıkladı. Enflasyon nedeniyle memur ve memur emeklisine ek zammın gündeme gelebileceğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Ağbal, “Yılbaşında yüzde 4 zam yaptık. İkinci yarasında yüzde 3,5 zam yapacağız. Mayıs sonu itibariyle yüzde 6.39. Yüzde 4 olan zam oranını aşmış durumdayız. Haziran ayında ilave olarak enflasyonda yukarı yönlü bir gelişme olursa, 1 Temmuz itibarıyla 1 kuruş eksik olmaksızın maaşlara yansıyacak. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zammında da ilk 6 ayki enflasyonu yansıtacağız. Kabaca memur maaşlarındaki her yüzde 1’lik artışın maliyeti 2.3 milyar lira. En düşük memur maaşı 3 bin 50 liraya çıkacak. En düşük memur emeklisi maaşı 2 bin 94 liraya, en düşük SSK aylığı da 1670 liraya çıkacak”  diye konuştu.

 
“En düşük SSK aylığı 1670 liraya çıkacak” diyen Ağbal, 621 liraya kadar düşen emekli maaşlarını es geçti! İşin enteresan yanı ise, iktidara yakın bir haber sitesinde bu haberin altındaki yorumlarda bile insanların 900 lira, 1000 lira, 1200 lira emekli maaşları aldıklarını söylemeleri oldu!

ÇARPITMA YAPILIYOR
Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel de, açıklamada çarpıtma yapıldığını söyleyerek, “Açıklanan en düşük aylıklar 2000 sonrası hizmetlerle ve dahi 2008 sonrası hizmetlerle bağlanan 740 TL’lere kadar düşen aylıkları kapsamamaktadır. Şu anda en düşük SSK emekli aylığı 621 liradır” şeklinde konuştu.

Dün bağlattığım bir emekli aylığı 641 lira. Bugün emekli aylığı diye anlatılan olay aslında 2002 yılında bağlanacak muhtemel emekli aylıklarının güncellenmiş halidir. Emekli aylığının 1.600 liranın üstünde söylenmesi tamamı ile yalandır, doğru bilgi vermemektir. Eğer 2008 yılındaki reform yapılmamış olsaydı en düşük SSK emekli aylığı 1.843 lira olacaktı, en düşük Bağ-Kur aylığı da 1.640 lira olacaktı.

 
İTTİFAK ORTAKLARI BİLE DİLE GETİRMİŞTİ
Mart ayında Meclis’teki bir oturumda MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, “Asgari ücretin altında maaş alan emekli var” açıklamasında bulunmuş ve AKP Çorum milletvekili Salim Uslu ile karşı karşıya gelmişti.

MHP’Lİ VEKİL BİLE DİLE GETİRMİŞTİ
Mart ayında Meclis’teki bir oturumda MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, “Asgari ücretin altında maaş alan emekli var” açıklamasında bulunmuş ve AKP Çorum milletvekili Salim Uslu ile karşı karşıya gelmişti. Şimşek, tarım Bağ-Kur ve isteğe bağlı sigortalılar ile SSK emeklilerinin bir kısmının asgari ücretin altında maaş aldığını belirterek, “600 lira maaş alan emekli var. Asgari ücretin altındaki bir ücretle insanlar hayatlarını sürdüremez. 2016’da emekli olan, 2017 yılında emekli olandan daha yüksek maaş alıyor” diye konuşmuştu. (Milli Gazete)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.06.2018 01:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol