'Dolar 6 TL'yi Kırarsa 12 TL Süreci Başlar'

Dolar 6 lirayı kırarsa 12 Lira süreci başlar... Dolar üzerinde riskler artarak devam ediyor. Ekonomi büyük bir krizin eşiğinde. Türkiye ekonomisinin kırılganlıkları artıyor. Dolar 5.80 seviyesini taban haline getirdi ve kısa vadede 6 seviyesi zorlanabilir.

16 Nisan 2019 Salı 22:57

Ekonomist Selçuk Gezer, kendi sosyal medya kanalında doların gidişatını değerlendirdi ve çarpıcı bir analiz ortaya koydu. İşte Gezer'in dolara dair öngörüleri:

Dolar şu anda 5.86 aralığında kendini konumlandırmış durumda. Ve aşağıya inmesi 6 lira olmasından daha zor. Eğer hem psikolojik açıdan hem de teknik açıdan 6 lira seviyesini geçerse stokların da patlamasıyla birlikte ilk etapta 6.80'e doğru çok sert bir hareket gözlemleyebiliriz. Bunu tetikleyebilecek iki sebep sözkonusu; birincisi yurtiçi diğeri yurtdışı sebepler. Eğer İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verilirse bu hem hukuki hem de demokratik açıdan uluslararası piyasalarda ciddi bir tedirginlik yaratacaktır. Ekonomik kırılganlıklarımız da çok fazla. Sanayideki daralma ortada. Bu yeni işsizlikleri işaret ediyor yeni konkordatoları işaret ediyor yeni iflasları işaret ediyor ekonomi ve piyasanın çok daha fazla daralacağını işaret ediyor. Bütün bu olumsuzlukları yabancı kaynaklar da takip ediyor ve özellikle sıcak para sahipleri buna göre hareket ediyor. Yurt içindeki bu sıkıntılara bir de yurtdışı sorunlarını eklersek bu çifte kavrulmuş sıkıntı anlamına geliyor. Hem TL değersizleşecek hem de borsadan büyük para çıkışları yaşanacaktır. Ben 6 lira seviyesinin kırılma noktası olacağını vurguluyorum eğer bu olursa 6.80'e kadar herhangi bir direnç noktası da sözkonusu değil. Anlayacağınız Türkiye'nin borçlarını döndürme meselesi de var. Hem bu hem S-400'ler için kredi bulma zorunluluğu var ve bu da o kadar kolay değil. Tekrar söylüyorum eğer 6 lira seviyesi kırılırsa bu pekçok spotun da kırılması anlamına gelecek ve 6 liradan 6.80'e kadar çok sert bir artışı görebiliriz. Hele hele dolar 6.80'e çıktıktan sonra 6.50 ile 6.80 arasında gidip gelecek olursa da biz artık bugünkü rakamları da bir daha göremeyiz. İvme yukarıya doğru tırmanır. Kademe kademe güder 7 lira, 9 lira, 10 lira hatta yılsonuna kadar 12 lirayı bile görebiliriz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.04.2019 23:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol