Suud'lardan Küstah Sözler!

AKP'nin bir kaç yıl öncesine kadar toz kondurmadığı, 'Bize hiç ihanet etmediler' diyerek tarihi gerçeklere bile burun kıvırdığı, kral öldü diye hemen ulusal yas ilan ettiği Suud'ların gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı.

21 Ağustos 2018 Salı 23:49

Suudi Arabistan’da 'krallığı' devralmaya hazırlanan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, Mısır’da, Türkiye, Katar ve İran için "şeytan üçgeni" ifadesini kullandığı iddia edildi. 


Veliah Prens'in bu sözleri söylediğine dair iddia El Cezire Arapça ve CBS Arap televizyonları tarafından yayınlandı. Toplantıya katılan gazetecilerden biri olduğunu söyleyen CBS'in Mısırlı program sunucusu Lemis el Hedidi, Salman'ın Arap ülkelerin terör riskiyle karşı karşıya olduğuna değindikten sonra sözü İran, Türkiye ve Katar'a getirdiğini söyledi. 

'OSMANLILAR HALİFELİĞİ İSTİYOR'
Söz konusu ülkelerin Arapların güvenliğine tehdit olabilecek politikalar izlediğini öne süren Prens Selman, İran'ı da mezhepçilik politikalarını yaymakla suçladı.
CBC kanalına konuşan gazeteci, Salman bin Muhammed'in ayrıca, "Erdoğan'ın yönettiği Osmanlılar, Müslüman Kardeşleri de kullanarak halifeliği yeniden getirmek istiyor. İran ideolojik devrimini yaymak istiyor." dediğini aktardı.  

'DİSİPLİNE EDİLMELİLER'
Öte yandan ABD Yönetimi ve İsrail'e oldukça yakın duran Suudiler, "Türkiye'yi kuşatalım, Erdoğan'ı zayıflatalım" açıklaması da yaptı. Veliaht prens Muhammed bin Selman'ın generali, "Türkiye, süper güç gibi davranıyor; disipline etmeliyiz" diye ABD'ye seslendi.

JEOPOLİTİK KAYGI TAŞIYOR
İsrail'le diplomatik ilişkiler kurararak, Filistin'deki müslümanların karşısına yer alan Suudi Devleti, Türkiye'nin etki alanının daraltılmasını talep ederek; Ortadoğu ve Körfez'de üst akıl olmak için destek topluyor. Katar ile Türkiye'nin disipline edilmesinin şart olduğunu belirten Suud General Hasan el Şehri, " Türkiye'ye karşı harekete geçilmeli. Erdoğan'ın normal konumuna geri dönmesi için Türkiye'yi kuşatmalıyız" teklifi yaptı.

'YENİ BİR DARBENİN ZAMANI GELDİ'

Bu arada Suudi Arabistan’da yayın yapan ve Kraliyet ailesine yakınlığıyla bilinen Ukaz gazetesinde yayınlanan bir yazıda da yakın zamanda Türkiye’de bir darbe gerçekleşeceği iddia edildi.

Ukaz gazetesinde yayınlanan yazıda Türkiye’ye dair yorumlarda bulunulurken yakın zamanda Türkiye’de bir darbe gerçekleşeceği ileri sürüldü.

Ahmet Avad imzasıyla yayınlanan yazıda Türkiye’deki ekonomik gelişmelere de değinildi.

Türkiye’deki ekonomik gidişatın kötü olduğu ve ülkenin ciddi bir ekonomik krizden geçtiği belirtilen yazıda “Başkan Erdoğan Türk halkı üzerindeki etkisini kullanarak ekonomik krizden çıkma hedefinde. Ancak bu başarılı olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan’da yayın yapan Ukaz gazetesi Suudi Kraliyet Ailesine yakınlığıyla biliniyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.08.2018 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol