SUSMASI İÇİN 6 MİLYON EURO...

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin yargılandığı “bunga bunga” davasının merkezindeki “Ruby" takma adlı Fas asıllı Kerime el Mahrug'a sessiz kalması için 6 milyon Euro’nun üzerinde para ödendiği iddia edildi.

03 Ağustos 2014 Pazar 14:16
SUSMASI İÇİN 6 MİLYON EURO...

 Berlusconi, davada o dönemde 18 yaşın altında olan El Mahrug ile para karşılığında cinsel ilişkiye girmekle ve görevini kötüye kullanmakla suçlanıyordu.

İlk aşamada 7 yıl hapis cezasına mahkum edilen Berlusconi, geçen ay Temyiz Mahkemesi’nde aklanmıştı.
El Mahrug’un eski avukatı Egidio Verzini, Berlusconi’nin beraat etmesinin ardından “gerçekleri ortaya dökmek için” Espresso dergisine konuştu.
Avukat, dava sırasında Berlusconi’nin El Mahrug’a 57 bin Euro verdiğinin tespit edildiğini hatırlatarak “Gerçekte Ruby çok daha fazla para aldı. Ruby, bunun hayatının fırsatı olduğunu fark etti, bu işten mümkün olduğunda fazla kar elde etmeye kararlıydı” dedi.

Avukat Verzini, Ruby’ye ödenen miktarın “6 milyon Euro’dan fazla” olduğunu ve paranın yurtdışındaki bankalara yatırıldığını öne sürdü.
Ancak Verzini bu parayı doğrudan Berlusconi’nin ödeyip ödemediğine açıklık getirmedi.
Avukat, 2011’de 3 ay boyunca El Mahrug’u savunduktan sonra, dava sırasında duyduğu şoke edici bilgiler yüzünden müvekkilini bıraktığını da anlattı.

Verzini, “inanılmaz derecede genç kadınların her şeyi yapmaya hazır olduğu” ve “70 yaşındaki bir başbakanın da tüm bu kadınlara kaydadeğer miktarda para ödediği” partilerle ilgili detaylar ortaya çıktıkça görevi bırakmaya karar verdiğini söyledi.
Kerime el Mahrug, Berlusconi’nin “bunga bunga” partileriyle ilgili yalan ifade verdiği iddiasıyla halen başka bir davada yargılanıyor.
Bu davada, Berlusconi’nin partilerine katılan kadınlara, sessiz kalmaları için düzenli ödemeler yaptığı iddia ediliyor. 

BBC





Son Güncelleme: 03.08.2014 14:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol