KAPAKTA YİNE HZ. MUHAMMED VAR!

Charlie Hebdo'nun yarın piyasaya çıkacak yeni sayısının kapağında Hz. Muhammed yer alıyor. Beyazlar içindeki figür, "Hepimiz Charlie'yiz" (Je Suis Charlie) yazılı bir döviz tutuyor. Gözü yaşlı figürün üstünde ise "Her şey affedildi (tout est pardonne)" ibaresi yer alıyor.

13 Ocak 2015 Salı 12:02
KAPAKTA YİNE HZ. MUHAMMED VAR!

 Paris'teki ofisine radikal İslamcı militanlar tarafından geçtiğimiz hafta saldırı düzenlenen siyasi hiciv dergisi Charlie Hebdo, maruz kaldığı saldırıdan sonraki ilk sayısının kapağında da Hz. Muhammed figürü kullandı. Derginin kapağında, gözü yaşlı olarak temsil edilen Hz. Muhammed figürü, "Je suis Charlie" (Ben Charlie'yim) yazılı bir dövizi tutuyor. Bu çizimin hemen üstünde ise "Tout est pardonne" (Her şey affedildi) yazıyor.

Charlie Hebdo'nun avukatı Richard Malka France Info Radyosu'na yaptığı açıklamada, dergi çalışanlarının radikal kesimlere teslim olmadığını göstermenin önemine değindi. Richard Malka, "Teslim olmayacağız. 'Ben Charlie'yim' ruhunun anlamı, dine sövgü hakkıdır" dedi.

Fransız Haber Ajansı'na konuşan Charlie Hebdo Mali ve İdari İşler Müdürü Eric Portheault da, derginin yeni sayısının da sadece elemanlarınca çıkarılacağını söyledi. Eric Portheault, diğer karikatüristlerin katkı isteklerini ise reddettiklerini belirtti.

3 MİLYON ADET BASILIYOR
Charlie Hebdo'nun ortalama haftalık tirajı 60 bindi. Ancak yarın piyasaya çıkacak sayısı ise 16 dilde, 3 milyon adet basılıyor. Dünyanın birçok bölgesinden dergiye talep olduğu bildiriliyor.

Charlie Hebdo dergisine geçtiğimiz hafta Çarşamba günü düzenlenen saldırıda 12 kişi ölmüştü. Hayatını kaybeden derginin beş karikatüristi arasında, Yayın Yönetmeni Charlie Hebdo ve Yazı İşleri Müdürü Stéphane Charbonnier de vardı.

Dergiye saldıran Said ve Cherif Kouachi'nin, eylemleri sonrası "Hazreti Muhammed'in intikamını aldık" şeklinde bağırdıkları duyulmuştu.

Charlie Hebdo 2011 yılında da Hz. Muhammed karikatürlerini yayımlamış, bunun üzerine derginin ofisine molotof kokteyli atılmıştı.

(BBC - Deutsche Welle)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.01.2015 12:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol