İSPANYA, FİLİSTİN'İ TANIDI...

Filistin'in tanınmasına yönelik İsveç, İrlanda ve İngiltere parlamentolarında atılan adımların bir yenisi bugün İspanya'da gerçekleşti.

19 Kasım 2014 Çarşamba 17:52
İSPANYA, FİLİSTİN'İ TANIDI...

 Ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) meclis gündemine getirdiği Filistin devletinin tanınmasına yönelik öneri, iktidardaki Halk Partisi'nin (PP) tutumuyla değişlikliğe uğrasa da, "Filistindevletinin tanınması" ifadesiyle kabul edildi. Mecliste kabul edilen ve İspanya hükümetine tavsiye niteliği taşıyan metinde, "Uluslararası hukuk anlamında Filistin devletinin tanınması" kararı alınırken, bu tanımanın her iki tarafın karşılıklı güvenliğini ve barışını garanti eden, vatandaşların haklarına saygı gösteren ve bölgesel istikrarı sağlayan bir müzakere sürecinin sonucu olması gerektiği ifade edildi.

Orta Doğu'daki barış sürecinin küresel ve kalıcı bir çözüme ulaşması için, "Filistin'in egemen bir devlet olarak tanınmasının başta AB olmak üzere uluslararası toplumda teşvik edilmesini" savunan İspanya Meclisinde onaylanan kararda, 2015-2016 yıllarında BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyesi olacak İspanya'nın bu dönemde "adil ve kalıcı çözüm teklifleri" getireceği taahhüt edildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2014 17:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol