İDDİALAR DOĞRUYSA...

Dışişleri Bakanlığı, Alman basınında yer alan, Almanya İstihbarat Örgütü'nün Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

18 Ağustos 2014 Pazartesi 14:15
İDDİALAR DOĞRUYSA...

 Dışişleri Bakanlığı, Alman basınında yer alan, Almanya İstihbarat Örgütü'nün Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin, "Eğer iddialar doğruysa vahim" açıklamasını yaptı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman basınında yer alan iddialardan "kaygı verici" olarak bahsedilerek, şöyle denildi:

"Söz konusu iddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunmaktadır. Dostlar ve müttefikler arasında  karşılık güven ve saygının esas olması gereken bir ortamda bu tür uygulamalar hiçbir şekilde kabul edilemez."

"ORTAK MÜCADELEMİZE ZARAR VERİR"
Türkiye ile Almanya arasındaki "tarihi derinliğe sahip dostluk ve müttefiklik ilişkilerine" dikkat çekilen açıklamada, iddiaların "hiçbir şekilde bağdaşmadığı" belirtildi. Açıklamada, "Bu uygulamanın, uluslararası güvenliği ve istikrarı tehdit eden gerçek sınamalarla ortak mücadelemize zarar vereceği de bilinmelidir" denildi.

"DOĞRUYSA, DİNLEMEYİ DERHAL BİTİRİN"
Dışişleri açıklamasında şöyle denildi: "Alman basınında yer alan iddialar konusunda Almanya makamlarının resmi ve tatminkar bir açıklama sunması  ve iddialar doğru ise bu faaliyetlerin derhal sona erdirilmesi beklenmektedir. Bu konudaki  görüş ve beklentilerimiz bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Almanya Büyükelçisi’ne de kuvvetle vurgulanmıştır."

ALMAN BÜYÜKELÇİ ÇAĞRILDI
Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği haberleri üzerine, Ankara'nın ilk resmi girişimi, Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl'u Dışişleri Bakanlığı'na çağırmak olmuştu.

Müsteşar Vekili Büyükelçi Erdoğan İşcan tarafından davet edilen Alman Büyükelçi'ye, gazetelere yansıyan Türkiye'nin Alman istihbaratı tarafından dinlendiğine ilişkin iddialar resmen soruldu.

Görüşmede, dinleme iddialarının doğru olması halinde Türkiye'nin "büyük hayal kırıklığı duyacağı" da Alman Büyükelçi'ye bildirildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.08.2014 14:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol