GÜLEN'DEN CLİNTON'A 90 BİN DOLAR!

Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 Kasım'da yapılacak olan ara seçimler yaklaşırken, cemaatin yüzbinlerce dolar harcayarak...

16 Ekim 2014 Perşembe 12:23
GÜLEN'DEN CLİNTON'A 90 BİN DOLAR!

 Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 Kasım'da yapılacak olan ara seçimler yaklaşırken, paralel yapının yüzbinlerce dolar harcayarak başta kongre ve senato adayları olmak üzere, Hillary Clinton ve diğer önemli politikacıları da kıskaca aldığı öğrenildi.

Türkiye'de devletin kara listeye aldığı paralel yapı ABD'de varlığını sürdürebilmek için yüzbinlerce dolar harcayarak politikacıları kıskaca alıyor. Edinilen bilgiye göre önümüzdeki ay yapılacak olan ara seçimler öncesi çok sayıda elemanını Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti adaylarının kampanyalarını desteklemekle yükümlü kılan paralel yapı, sözkonusu politikacıları kıskaca almak için kesenin ağzını açtı.

Paralel yapının en son New York'ta Manhattan adasında bulunan Le Parker Meriden otelinde 29 Eylül tarihinde yapılan bir bağış kampayasında adaylara binlerce dolar maddi destek verdiği, buna ek olarak etkinliğe katılan ve 2016 yılında ABD Başkanlığı için yarışacağı konuşulan Hillary Clinton'ın kampanyasına da 90 bin dolar bağışladığı öğrenildi.

4 Kasım'da yapılacak olan ve ABD Temsilciler Meclisi'nin bütün 435 koltuğuyla birlikte, toplam 100 kişilik olan ABD Senatosunun 33 senatör koltuğunun da yarışılacağı seçimlerde, 38 eyalet valiliği ve eyalet bazında diğer makamlar için de Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti arasında kıyasıya bir mücadele yaşanacak.

Paralel yapının ABD'de varlığını güçlendirmek için geçmişte de seçim kampanyalarına destek verdiğini ifade eden kaynaklar, Türkiye'de kara listeye alındıktan sonra paralel yapının ABD'deki etkinliklerini daha da arttırdığını, özellikle politik güç elde etmek için milyonlarca dolarlık bir bütçe ayırdığını ifade ediyor.

Hillary Clinton'un da katıldığı ve 29 Eylül'de Manhattan adasındaki Le Parker Meriden otelinde New York ve New Jersey eyaletlerinde Cumhuriyetçi rakiplerine karşı mücadele edecek olan 10 Demokrat Parti adayı için yapılan bağış toplantısına 9 kişilik bir ekiple katıldığı tesbit edilen paralel yapı, sözkonusu yemekte her bir Demokrat Parti adayı için ayrı bağışta bulunurken, etkinliğe katılan Hillary Clinton'un henüz resmen başlamamış olan 2016 seçim kampanyasına ise kişi başı 10 bin dolar vererek toplam 90 bin dolarlık bağış yaptı.

Kaynaklar, sözde Ermeni soykırımı iddialarına verdiği güçlü destekle adından söz ettiren Demokrat Parti liderlerinden Nancy Pelosi'nin de katıldığı etkinlikte paralel yapı elemanlarının özellikle sözde soykırım konusunda Nancy Pelosi'yle konuşmalarında Türkiye aleyhine tutum takındığını vurguladı.

Amerikan politik yapısını kontrol etmek amacıyla seçim kampanyalarına milyonlarca dolar ayırdığı öğrenilen paralel yapının 4 Kasım'da yapılacak seçimlerden sonra boş durmayacağı ve 2016 başkanlık seçimlerinde yarışacak adayların seçim kampanyalarına yoğunlaşacağı öğrenildi. (Turkishny/Özel Haber)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.10.2014 09:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol