ESAD'IN STAJYERİ KONUŞTU

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan özel röportaj ayarlama karşılığında ABC televizyonunun duayeni Barbara Walters’tan Amerika’nın en iyi üniversitelerinden birine girme yardımı aldığı iddia edilen Şeherezad Caferi ilk kez konuştu.

15 Haziran 2012 Cuma 11:11
ESAD'IN STAJYERİ KONUŞTU

 İngiliz The Daily Telegraph gazetesine mülakat veren Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar Caferi’nin kızı Şeherezad Caferi (22) Columbia Üniversitesi’ne kabul edilmesiyle Walters arasında bağlantı bulunduğu iddialarını reddetti.

TİPİK AMERİKAN KIZI
Kendini “Suriyeli’den çok Batılı” olarak tanımlayan Şeherezad Caferi, Esad’ın yanında çalışmasını da “Herhangi hırslı Amerikalı kızın yapacağını yaptığını”, ilginç bir teklif aldığını “CV’sini parlatacağını düşünerek kabul ettiğini” söyledi. Esad rejiminin bir “günah keçisi” haline getirilmeye çalışıldığını iddia eden Caferi, “Ben basit bir kızım, babam büyükelçi diye bedel ödemek istemiyorum” diye konuştu.
Caferi, Esad’ın propoganda aygıtının en önemli parçası olduğu ve rejimin sürmesi içi dezerformasyon ürettiği iddialarına karşı ise görevinin abartıldığını devlet başkanlığı basın ofisinde sadece “acemi stajyer” olarak bulunduğunu, çalıştığı üç ay boyunca maaş almadığını ve sadece “krizdeki ülkesine yardım ettiğini” söyledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol