ERMENİLER ŞOKTA! BİZİM İÇİNSE ZAFER!

Iowa Temsilciler Meclisi, 31 Mart tarihini Azerileri Anma Günü olarak tanıyan kararı kabul etti.

05 Nisan 2013 Cuma 13:31
ERMENİLER ŞOKTA! BİZİM İÇİNSE ZAFER!

 Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi’nden APA haber ajansına verilen bilgiye göre, Pax Turcica Enstitüsü tarafından yürütülen geleneksel farkındalık kampanyasının bir neticesi olarak, Iowa eyaleti milletvekillerinden Temsilci David Jacoby ve Senatör Robert Dvorsky, 31 Mart 1918 tarihinde Azerilere karşı işlenen soykırımın 95. yıldönümünü anan bir rapor sundular.

Yasama organının vekili tarafından imzalanan karar, Azeri-Amerikan Konseyi’nin (Azerbaijani-American Council – AAC) Iowa’daki ofisine sunuldu.
Kararda, Ermeni Devrimci Federasyonu’nun (Daşnak Partisi) silahlı kuvvetlerinin Sovyet Bolşeviklerin desteğiyle Bakü’deki ve civar bölgelerdeki 20.000 Azeriyi ve diğer Müslümanları katlettikleri belirtiliyor.
Bu katliam, Doğu Anadolu ve Kafkaslar’da tek etnik yapılı bir devlet oluşturma arayışında olan Ermeni milliyetçileri tarafından yürütülen geniş çaplı imha kampanyasının bir parçasıydı.
Bu vahşet, 20. yüzyılın başlarında 2.5 milyondan fazla Türk, Azeri, Kürt ve diğer Müslümanların ölümleriyle ve ülkelerinden sınır dışı edilmeleriyle sonuçlandı.
2012 Mart ayında New York, 31 Mart tarihini Azerileri Anma Günü olarak belirleyen 3784 sayılı Senato Kararıyla, Azeri Soykırımını tanıyan ilk eyalet olmuştu.
22 Mart 2013 tarihinde, New Jersey Genel Kurulu da bir başka anma kararıyla, Azeri Soykırımını tanımıştı. TurkishNY

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol