'Erdoğan Ağır Bir Bedel Ödeteceğim'

ABD'li Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ağır bedel ödetmek için ABD Kongresi'nde çalışma yürüteceğini belirtti.

09 Ekim 2019 Çarşamba 21:15

ABD'li Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır bedel ödetmek için ABD Kongresi'nde çalışma yürüteceğini belirtti.

Graham, "Erdoğan'a ağır bedel ödetmek için ABD Kongresi'nde yürütülen çalışmalara öncülük edeceğim. Başkan Trump'ı hazır zaman varken, işe yaramış olan güvenli bölge konseptine geri dönmeye çağırıyorum" dedi.

Graham, Cumhurbaşkanı Recep Tayyaip Erdoğan ile birlikte Fazıl Say'ın konserine katılmış ve o dönem Türkiye'ye yönelik dostane tutumu ile ön plana çıkartılmıştı. 

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Türkiye’nin Suriye’de başlattığı operasyona tepki olarak bir yaptırım paketi üzerinde anlaştıklarını açıklamışlardı. Pakette Erdoğan dahil pek çok bakana yaptırımlar öngörülüyor.

Bunun üzerine havuz medyası Senatör Graham'ı Türkiye düşmanı ilan etti.

Oysa, Graham bu yılın başında Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelmiş, iki saat özel görüşme yapmıştı. Görüşmenin ardından ikili Fazıl Say konserine katılmış ve mutlu pozlar vermişlerdi.

Erdoğan görüşmeden sonra Graham'ı 'Türk dostu' olarak nitelendirmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.10.2019 12:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol