BU BAŞLIĞI ÖZELLİKLE ATIYORUZ: "İĞRENÇSİNİZ!..."

Mısır Ulusal Kadınlar Konseyi, parlamentoya 14 yaşındaki kızların evlendirilebilmesine izin veren ve erkeklere ölen eşleriyle öldükten sonraki altı saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı tanıyan iki yasanın reddedilmesi çağrısı yaptı.

27 Nisan 2012 Cuma 11:37
BU BAŞLIĞI ÖZELLİKLE ATIYORUZ:

 Eski diktatör Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra Mısır’da, kocalara yeni ölmüş eşleriyle cinsel ilişkiye girme izni verilmesi teklifi tartışılıyor.

El Arabiya’nın haberine göre bir erkeğin, ölmüş eşiyle ilişkiye girmesi, Faslı bir din adamının Mayıs 2011’de konuyla ilgili açıklamaları üzerine gündeme gelmişti. Teklifi öne sürenler erkek veya kadınların ölen eşleriyle ölümün ilk altı saatinde cinsel ilişkiye girmesinde dini açıdan bir sakınca bulunmadığını iddia ediyor.
Ancak konu Mısır basınında tartışmalara yol açtı. 
Bir grup konunun dini ilkelere uygun olduğunu iddia ederken, aralarında ünlü gazeteci ve kadın hakları örgütlerinin de bulunduğu diğer kesim, bu tür tartışmalarla kadınların marjinalize edilmeye çalışıldığını savundu.
Mısır’ın ünlü El Ahram gazetesine konuşan Ulusal Kadın Konseyi Sözcüsü Mervat El Talawi, dini yorumlardan yola çıkılarak gündeme getirilmeye çalışılan yasa önerilerinin kadınların statüsünü geriletme çabasından başka bir şey olmadığını savunurken, Mısır’ın ünlü anchormani Cabir El Karmuti, yeni anayasa hazırlıkları sırasında gündeme gelen bu tip tartışmaların tehlikeli sonuçlar yaratabileceğini söyledi.
Konu ilk kez Mayıs 2011’de Falsı din adamı Zemzemi Abdül Bari tarafından dile getirilmiş ve bu din adamı "veda ilişkisi" uygulamasının geçmişte yaşandığını iddia etmişti.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol