14 İSRAİL ASKERİNİ ÖLDÜRDÜK...

Gazze’nin doğusundaki Şejaiya bölgesinden binlerce Filistinli kaçmaya başladı. El-Kassam Tugayları ise 14 İsrail askerinin, bu sabah Gazze'nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıkladı.

20 Temmuz 2014 Pazar 12:34
14 İSRAİL ASKERİNİ ÖLDÜRDÜK...

 AFP muhabirinin bölgeden bildirdiği habere göre ağır bombardımanın ardından sokaklarda ölülerin artması üzerine panikleyen halk, bölgeyi terk etmeye çalışıyor. 

 
Yoğun ateş nedeniyle ambulansların giremediği bölgede çok sayıda yaralının mahsur kaldığı ve tedavi göremediği gelen bilgiler arasında.
 
364 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İsrail ordusu, Gazze sınırındaki tünellere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. İsrailli askeri yetkililer, şu ana kadar 34 tünelden 12'den fazlasının imha edildiğini bildirirken, AFP’nin haberine göre 13’üncü gününe giren operasyonda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 364’e çıktı.

Filistin Hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in başlattığı askeri operasyonun 13'üncü gününde, dün 49 kişinin öldüğünü, 314 kişinin yaralandığını belirtti.
 
KASSAM:14 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRDÜK
İsrail ordusu Gazze’de tanksavar füzesi ve silahlı çatışma sonucunda iki askerlerinin daha öldürüldüğünü ve ölen İsrail askeri sayısının yediye çıktığını bildirdi.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 14 İsrail askerinin, bu sabah Gazze'nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıkladı.
 
Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahitlerimiz, bu sabah Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nin doğusuna doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi başarmıştır" ifadesine yer verildi.

HAMAS MISIR’IN TEKLİFİNİ REDDETTİ
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'in, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere yaptığı Kahire davetini reddettiği belirtildi.
Hamas'a yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Arabi, Meşal'i arayarak, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etmesini istedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2014 12:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol