Süper Kupa iptal oldu, Fenerbahçe de, Galatasaray da taviz vermedi

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçı için Suudi Arabistan cephesinden karar çıktı. Galatasaray ve Fenerbahçe bu talebi kabul etmediği için sahaya çıkmama restini sundu. Ali Koç ve Dursun Özbek, Atatürk ile ilgili hiçbir pazarlığı kabul etmeyeceklerini TFF yönetimine iletti. Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı bildirildi. Bu bildirinin ardından Fenerbahçe de maça çıkmayacağını açıkladı. İki takım da yurda dönüyor...

29 Aralık 2023 Cuma 20:46
Süper Kupa iptal oldu, Fenerbahçe de, Galatasaray da taviz vermedi

Suudi Arabistan, Riyad'da oynanacak Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa Finali öncesinde takımların sahaya Atatürk tişörtleri ile çıkmalarına izin vermeyince büyük kriz çıktı.

İki takım da Suudilerin Atatürk Yasağı ile ilgili dayatmasına boyun eğmeyerek maça çıkmadı. Galatasaray ve Fenerbahçe, kamp yaptığı otele geri döndü.

İki takım, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istedi ve bu taleplerinin kabul edilmemesi halinde maça çıkmama kararı aldı. Suudilerin de geri adım atmaması sonucu Süper Kupa finali oynanamadı. Suudilerin dayatmasına karşı Galatasaray ve Fenerbahçe'ye bir destek de Beşiktaş'tan geldi. Beşiktaş resmi hesabından 'Atam İzindeyiz' diye paylaşım yaparak Galatasaray ve Fenerbahçe'ye destek verdi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Suudilerin Atatürk Tişörtüne yasak koymaya kalkışması üzerine aldıkları net tavır Türkiye'de milyonların büyük desteğini aldı.

Sosyal medyada destek yağıyor. Maçı izlemek için Riyad'a giden taraftarlar da üzerlerindeki Atatürk fotoğraflı formalar nedeniyle Suudi polisinin tacizine uğradı. Yaşananların duyulmasından sonra stadyumdaki taraftarlar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atmaya başladı. Bunun üzerine stadyumda taraftarların seslerini bastırmak için hoparlörlerin sesi yükseltilerek Türk taraftarlar taciz edildi.

Milyonlarca sporsever iki takımın da Atatürk'ü pazarlık konusu yaptırmayarak kupayı hak ettiğini ve iki takıma da kupa verilmesi gerektiğini savunmaya başladı.

SOYUNMA ODASINA POLİS YIĞINAĞI YAPILDI!

TRT Spor'un haberine göre; Suudi Arabistan yönetimi yaşananların ardından çok sayıda polisi soyunma odası ve çevresine yerleştirdi. Polisler, Suudi yöneticilerin kulüplerin istediği şartları kabul etmemesi halinde, aldığı talimat gereğince futbolcuların herhangi bir Atatürk posteri ya da Atatürk baskılı tişörtle maça çıkmaması için arama gerçekleştirecek.

ÖNCE PANKART VE İSTİKLAL MARŞI TARTIŞILDI

Riyad'da maç günü Suudi yetkililer önce maçta İstiklal Marşı çalınmasına karşı çıktı.

İstiklal Marşı krizi Suudi Ulusal Marşı'nın da çalınması formülü ile aşıldı. Ardından takımlarımızın sahaya 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartı ile çıkmak istemesine yasak geldi. Bunun siyasi bir anlam taşımadığı anlatılmaya çalışıldı ancak Suudiler bu konuda tavizsiz yaklaştı. İplerin kopmasına ise iki takımın ısınmaya 100. yıl anısına hazırlanmış Atatürk posterli tişörtler ile çıkmak istemesi neden oldu. Suudiler Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk tişörtlerine yasak getirdi ve izin verilmeyeceğini duyurdu. İşte o andan itibaren iki takımın yönetimleri de 'bu koşullarda sahaya çıkmayız' diye tavır koydu ve yaşanan kriz Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sahaya çıkmaması ile son buldu.

Fenerbahçeli futbolculardan dev kriz sonrası Atatürk paylaşımı!

Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa finalinde yaşanan kriz artıyor. Fenerbahçe forması giyen İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş yaşanılan krizin ardından sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

irfan.webp

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın oynanıp oynanmayacağına yönelik toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantıda bir araya geldi.

Toplantının sona ermesinin ardından stada gidilmesi beklenirken, takımlar kamp yaptıkları otele geri döndü. Yaşanılan krizin ardından Fenerbahçe forması giyen İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARDAN PAYLAŞIMLAR

Fenerbahçeli futbolcular İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş'tan Atatürk ile ilgili paylaşımlar geldi.

İrfan Can Kahveci, Atatürk'ün siluetinin yer aldığı bir tişörtle fotoğrafını paylaştı ve "." koydu.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Koç, Galatasaray derbisine çıkmak istedikleri pankartın kabul edilmediğini belirtti.

Süper Kupa öncesinde Arap yetkililer Riyad’da dört şeye izin vermedi.

• Atatürk posteri

• Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı

• Atatürk tişörtü

. İstiklal Marşı

Riyad'dan gelen son dakika bilgileri şöyle:

Suudi yetkililer İstiklal Marşı'na ancak Suudi Arabistan Milli Marşı'nın da çalınması koşulu ile izin veriyor. Ancak Atatürk'ün fotoğrafı, Atatürk posterli tişört ve Türk bayrağına izin verilmiyor.

Kriz büyüyünce devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da girdiği belirtiliyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istediklerini ifade eden Koç, "Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi. Tam belli değil, duruma göre bakacağız" dedi. "Çıkmayın" etiketi X Platformunda Trend Topic olarak gündemde 1. sıraya yerleşti.

KULÜPLERDEN TAVIR
Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüplerinin TFF'ye "Şartlar böyle olacaksa gerekirse maça çıkmayız" dediği belirtilirken, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan "İstiklal marşına izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz" dediği kaydedildi.

PROTOKOLE OTURMAYACAKLAR
Sözcü'den İrfan Yirmibeş " Ali Koç ve yönetim kurulu protokolde oturmayacak" bilgisini paylaştı.

TFF'DEN AÇIKLAMA
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. TFF açıklamasında; "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu: Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA
CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada "Türkiye'nin Süper Kupa Finali Suudi Arabistan'da oynanmaz demiştik. Dinlemediniz. Riyad'da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu pankarta tahammül edemeyenlerin şimdi İstiklal Marşı'na da izin vermeyeceği bilgileri geliyor. Kulüplerimizin arkasındayız. Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin!" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.12.2023 21:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol