KUPA YOLA ÇIKTI...

TFF BAŞKANI DEMİRÖREN'İN ŞAMPİYON TAKIMA MAÇTAN SONRA STATTA TESLİM EDECEĞİ KUPAYI 6 GÜVENLİK GÖREVLİSİ KORUYOR

11 Mayıs 2012 Cuma 18:24
KUPA YOLA ÇIKTI...

 Ankara'daki Spor Toto Teşkilat Başkanlığı binasında sergilenen kupa, Spor Toto Teşkilatı Başkan Yardımcısı Burak Aslan, Spor Toto Teşkilatı Müşaviri Hamit Dizman, iki koruma şoför ve dört güvenlik görevlisi tarafından üç araç ile bugün saat 15.00'te İstanbul'a götürülmeye başlandı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, kupanın sergilendiği süreçte yoğun güvenlik önlemi alırken, kupanın İstanbul'a yolculuğu için de aynı titizliği gösterdi.

Aslan, yolculuk öncesi DHA'ya yaptığı açıklamada, kupanın bu hafta Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nda sergilendiğini belirterek, "Kupa, bugün itibariyle durmaksızın İstanbul'a hareket edecek. 1966'da İngiltere'de böyle bir olay yaşandı fakat bizim ülkemizde böyle bir şeyin yaşanacağını sanmıyorum. Kupanın maddi değerinden çok, manevi değeri daha fazla. Yüzyılın derbisi oynanacak ve kazanan bu kupayı alacak. Dolayısıyla biz bu kupayı en güvenli şekilde yarın Türkiye Futbol Federasyonu'na teslim etmek üzere 3 araçtan oluşan 8 kişilik ekiple yola çıkacağız. Önce Allah'a sonra bize emanet şekilde İstanbul'a ulaştıracağız" dedi.
Spor Toto Teşkilatı Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Birsen Arpacık da, kupanın sağ salim İstanbul'a götürülmesi için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.
8 kilo ağırlığında ve 925 ayar gümüşten yapılan kupa, 45 bin TL değerinde. Yüksekliği 60 santimetre olan kupanın kulpu dahil genişliği ise 42 santimetre.
Bu arada Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yarın oynanacak Spor Toto Süper Final maçından sonra şampiyon olan takıma kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören verecek.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol