HAYDİ FENERİM GÖSTER KENDİNİ...

Fenerbahçe, Spartak Moskova'yı eler ve Şampiyonlar Ligi'ne girerse kasayı da dolduracak. Elenirse 10 milyon Euro Galatasaray’ın olacak.

29 Ağustos 2012 Çarşamba 14:36
HAYDİ FENERİM GÖSTER KENDİNİ...

 Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne adım atmak için keskin virajda. İlk maçı 2-1 kaybeden Fenerbahçe için turun anlamı çok büyük.

Sarı-lacivertliler 3 yıl aradan sonra (Kocaman ile Young Boys'a elendiler, geçen yıl da men edildiler) Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek.
Tur geçilirse Aykut Kocaman ilk kez bu dev arenada boy göstermiş olacak. Ancak ben büyük kazanım ise kasaya girecek olan yaklaşık 20 milyon Euro. 
Fenerbahçe, ilk aşamada play-off oynadığı için 2.1 milyon Euro, turu geçerse de "ayak bastı parası" olarak 8.6 milyon Euro alacak. Ayrıca gruplarda galibiyet başına 1 milyon, beraberlik başına da 500 bin Euro kasaya koyacak. Forma ve kombine satışıyla da yüzler gülecek. Marketing pool gelirleri de eklendiğinde Fenerbahçe'nin kasasına yaklaşık 20 milyon Euro girecek. Gruptan çıkılması halinde ise rakam 25 milyon Euro'yu bulacak. Fenerbahçe turu geçemezse bu paranın yaklaşık 10 milyon Euro Galatasaray'a gidecek.
1-0 yetiyor
Moskova'dan 2-1 mağlubiyetle dönen Fenerbahçe'ye tur için 1-0 dışında iki farklı galibiyetler (3-1, 4-2 gibi) gerekiyor. Maçın Fenerbahçe'nin 2-1'lik zaferle bitmesi halinde karşılaşma uzayacak. Sonuç değişmezse penaltılara geçilecek. Spartak'a her türlü galibiyet ve beraberlik dışında gollü tek farklı yenilgiler (3-2, 4-3 gibi) de yetiyor.
Aykut Kocaman'ın son kararı
Öte yandan Aykut Kocaman, dün yaptığı basın toplantısında maç kadrosunu son antrenmanın ardından belirleyeceğini söyledi. Sarı-lacivertli çalıştırıcı, "Yapabildiğimiz ölçüde rakibimizi incelemeye çalıştık. Oyuncularıma ve duruma bakarak karar vereceğiz. Ham fikir olarak söylemem gerekirse, şu anda Alex, kafamın içinde yarınki maçın kadrosunda yok. Ama bir antrenman daha yapıp ondan sonra karar vereceğiz" şeklinde konuştu.
Kocaman, Alex'i fiziksel olarak mı yoksa kafa olarak mı maça hazır görmediği yönündeki bir soruya, "Gaziantepspor maçından önce de söyledim. Şu an biraz dalgalı gözüküyor. Fizik olarak bunun çok üstüne koyacak durumu yok zaten ama benim gördüğüm kadarıyla biraz kafasının karışıklığı var. Bu, tercihte biraz daha kriter olacak benim için" cevabını verirken, Alex'in dün başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından aralarında bir diyaloğun da olmadığını vurguladı.
Akşam ise son antrenman gerçekleşti ve alınan bilgilere göre Aykut Kocaman, Alex'in maç kadrosunda olmasına karar verdi. Kocaman'ın Alex'i ilk 18 içine alması ve yedek soyundurması bekleniyor.
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i şöyle:
Mert -Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan Ali - M.Topuz-Cristian-M.Topal - Kuyt - Krasiç - Sow

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol