VATANDAŞ SEVİNECEK AMA...

Elektrik faturalarına TRT payı dahil, yansıtılan tüm kesintilerin kaldırılması istendi ama...

08 Temmuz 2013 Pazartesi 10:00
VATANDAŞ SEVİNECEK AMA...

  Elektrik faturalarına TRT payı dahil, çeşitli adlar altında yansıtılan ek bedel ücretlerinin tümümün kaldırılması istendi. CHP milletvelilleri Aşkın Türeli ve Ali Sarıbaş tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi, vatandaşı sevindirecek ancak teklifin yasalaşabilmesi için, AK Partinin desteği gerekiyor.

Kanun teklifi uyarınca faturalara, elektrik kullanım bedeli, elektrik tüketim vergisi ve KDV dışında hiçbir ücret yansıtılamayacak.  Kanun teklifinin gerekçesinde elektrik hizmetinin özelleştirilmesi ile, tüketicinin daha ucuz hizmet alacağı vaadlerine rağmen, bunun tam tersinin gerçekleştiği belirtildi.

Kayıp kaçağın faturasının dürüst vatandaşa yüklendiği de belirtilen gerekçede, elektrik faturalarından kesilen TRT payının ise ‘’AKP hükümetini öven bir yayın anlayışı olarak geri döndüğü’’ savunuldu. Kanun teklifi ile dağıtım bedeli, sayaç okuma bedeli, TRT payı, kayıp kaçak bedeli, satış hizmet bedeli, parakende hizmet bedeli ve iletim sistemleri bedelinin kaldırılması isteniyor. (G. PORT / OZEL)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.07.2013 10:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Niyazi Özel 2013-07-08 12:14:41

bu teklife akp nin tavrını göreceğiz.