'TÜRKİYE'YE ÇOK SABIR GÖSTERDİK.. YETER ARTIK'

Alman vatandaşı aktivisit Peter Steudtner'in Büyükada'da gözaltına alınması ve 'silahlı terör örgütüne yardım etme' suçlamasıyla tutuklanmasının ardından iki ülke arasında gerginlik tırmanıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Türkiye'ye çok sabır gösterdik, ilişkilere bu şekilde devam edemeyiz" dedi.

20 Temmuz 2017 Perşembe 12:52
'TÜRKİYE'YE ÇOK SABIR GÖSTERDİK.. YETER ARTIK'

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in konuşmasından satır başları:

Alman aktivistin yakalanması çok önceden planlanmış. Bugüne kadar hep Türkiye ile bir gerilimden kaçındık, diyalog yanlısı olduk. Türkiye'ye karşı çok sabırlı olduk. Bu her zaman kolay değildi. Türkiye, ülkesindeki hukuksal düzeni tersine  çevirmek istiyor. Alman aktivistlerin Türkiye'de tutuklanmasıyla muhalifler susturulmak isteniyor. Türkiye politikasında artık yeni bir yönelime ihtiyaç var. Ankara'da kim bunlardan sorumluysa, bu politikaların sonuçsuz kalmayacağı bilinmelidir. Bu tehdit devam ettiği sürece Türkiye'deki Alman yatırımların devam edeceğini garanti edemeyiz. 

Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin AB üyelik durumunu ortaklarımızda masaya yatıracağız. Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yapmayı da görmezden gelemeyiz. Bu durumda Gümrük Birliği'ni genişletme konusunu görüşmeyi de hayal edemiyorum. Alman hükümeti yeni adımlar atmayı düşünüyor. Yaptığım açıklamaların hepsi Başbakan Merkel tarafından da onaylandı. Almanya'dan Türkiye'ye giden herkes için bundan sonra risk olduğunu söyleyebilirim. 

Gelecekte Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz ama tango iki kişiliktir. Gelecekte Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz ama tango iki kişiliktir. Alman hükümeti, Türkiye'de yatırım yapan şirketlere güvence vermeye nasıl devam edebilir bilmiyorum.Türkiye sadece Avrupa değerlerinden değil NATO değerlerinden de uzaklaşıyor. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol