Soylu İddiası İçin Konuştu: Cesaret Edemez

Avrasya Araştırma Şirketi sahibi Kemal Özkiraz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun AKP'den ayrılarak yeni bir parti kuracağı iddialarını değerlendirdi.

07 Şubat 2022 Pazartesi 07:25
Soylu İddiası İçin Konuştu: Cesaret Edemez

Kemal Özkiraz son günlerde kulislerde dolaşan '' Süleyman Soylu AKP'den ayrılarak yeni bir parti kuracak'' iddialarına ilişkin konuştu.

SOYLU AKP'DEN AYRILACAK MI?

Kemal Özkiraz Süleyman Soylu'nun AK Parti'den ayrılmasına ilişkin olarak dikkat çeken yorumda bulundu. Özkiraz AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarda olduğu sürece Soylu'nun böyle bir adım atamayacağını ifade etti.

Özkiraz ''Soylu parti kurmaya cesaret edemez'' ifadelerini kullandı.

Özkiraz, ayrıca eski başbakanlardan Tansu Çiller'in de parti kurma girişiminde bulunamayacağını ifade etti.

Avrasya Araştırma ayrıca, 24-31 Ocak tarihleri arasında yapmış olduğu anket çalışmasını da kamuoyu ile paylaştı. 1860 kişinin katıldığı çalışmada AKP'nin oylarının eridiği gözden kaçmadı.

ERDOĞAN MI RAKİBİ Mİ?

Öte yandan MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin sahibi Özer Sencar da, kişisel Twitter hesabında  Türkiye’nin Nabzı Ocak 2022 verilerini paylaştı.

'Erdoğan mı rakibi mi?' diye sorulan yurttaşların cevapları dikkat çekti. 

Yurttaşların yüzde 30'u Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a, yüzde 37'si karşısına çıkan rakibine oy vereceğini söyledi. 

Yüzde 29'luk kesim ise rakibe bağlı olarak kararının değişeceğini ifade etti.

'KİM OLURSA KAZANIR VARSAYIMI DOĞRU DEĞİL'

Sencar sonuçları "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın rakibinin kimliği çok önemli. Rakibi kim olsa kazanır varsayımı doğru değil" sözleriyle değerlendirdi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.02.2022 08:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol