Atatürk'e Lanet Okuyan İmam Bakın Kim Çıktı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'nın açılışında Atatürk'e lanet okumasının ardından yeni bir skandal yaşanmış, Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan Atatürk'e lanet okumuştu. Peki kimdi bu İmam? İşte ayrıntılar...

30 Mayıs 2021 Pazar 07:35
Atatürk'e Lanet Okuyan İmam Bakın Kim Çıktı?

Mustafa Demirkıran ismi daha önce de haberlere konu olmuş, TRT DİYANET'te İmam ve Kıraat programına konuk yapılmıştı. Erdoğan'ın babaevi Rize'nin Güneysu ilçesinde doğan Demirkıran'ın İsmailağa Cemaati'nden olduğu öğrenildi. 

Erdoğan'ın aile dostu olarak bilinen Demirkıran'ın oğlunun 26 Nisan 2014'teki düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte katılmıştı. Demirkıran'ın oğlunun nikah şahitliğini Emine Erdoğan yapmıştı. 

KİMLER ORADAYDI

Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalo Hmidti, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafız öğrencilerin velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İcazet merasiminde Erdoğan’ın torunu Ömer Tayyip ile Şentop’un oğlu Ömer Asım da icazet aldı. 

TT OLDU

Öte yandan, haber sosyal medyada gündem oldu.

Haber sonrasında, Twitter'da #HaddiniBilMustafaDemirkan Hastag'ı açıldı. Söz konusu Hastag birinci sıraya yükseldi.

MEMLEKET PARTİSİNDEN SUÇ DUYURUSU

Mustafa Demirkan'a tepkiler sürerken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce harekete geçti. İnce, Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnce'nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Büyük Önderimize ve Cumhuriyet Devrimlerine alçakça saldıran meczup hakkında, cumhuriyetin! savcılarına suç duyurusunda bulunduk; bu vazifeyi Büyük Atatürk’ün kurduğu parti değil, Büyük Önderin İlke ve devrimlerini koruyacağına yemin eden Memleket Partisi ve Genel Başkanı yaptı" dedi.

"İYİ BİLİRİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından sert bir mesaj paylaştı.

Kılıçdaroğlu, "Kimlerin damarlarında kâfir ve zalim kanı akar, vatansever Sütçü İmam’dan beri çok iyi biliriz" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.05.2021 14:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol