'AKP Yol Yaptı' Diyenlere Bomba Cevap!

Ekonomist Selim Kotil, AKP iktidarına yönelik eleştirilerinde kendisine en çok 'Selim bey çalıyorlar ama yol da yapıyorlar' dendiğini belirterek, duble yol olayının perde arkasını anlattı. İşte o sözler...

03 Şubat 2019 Pazar 22:18

Gerçekleri anlattığımız zaman bana diyorlar ki iktidarı destekleyenler 'Selim bey öyle demeyin çalıyorlar ama yol da yapıyorlar'... Karayollarında her yerde tabelalar var, 17 bin kilometre yol yapılmış. Ben Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunuyum. Yani inşaat mühendisiyim. Şimdi kabaca duble yolun maksimum maliyeti 1 milyon TL'den 17 bin kilometre yol 17 milyar TL yapar. AKP iktidarı başa geldiği zaman 200 milyar dolar olan borç bugün 1 trilyon dolar. Yani 800 milyar dolar borç arttı. 4 liradan 4.3 trilyon lira. Bu parayla tam 3.2 milyon kilometre yol yapılır. Yani bu parayla bırakın Türkiye'yi dünyanın tamamını asfalt kaplardın.
Kaldı ki bu yolları da öyle yapmadılar. Düşünün İstanbul Avrupa yakasından yola çıkıyorsunuz köprülere padişahların da isimlerini verdiler, Fatih'ten geçersen 8.5 lira, Yavuz Sultan daha fiyakalı 13 küsürat. Bir de bağlantı yolu 25 lira. Yavuz 25 lira yolununca Osman Gazi'den 70 hatta şimdi zam geldi bu rakamlardan geçemiyorsun. Bir de bağlantı yolu git gel 250 lira. Bir de benzin parası 450 lira. Asgari ücret ortada. Dolayısıyla o söyledikleri sözün aslı şöyle olmalı; hem çalıyorlar hem yoluyorlar. Sanıyorsunuz ki zaten bu yolu gidip gelenler yolunuyor hayır evinde oturup köprüden birkez geçmeyenler bile yolunuyor. Yani kimimiz geçerken yolunuyoruz kimimiz otururken yolunuyoruz.
Ayrıca sadece yollarda trafikte vs yolunmuyoruz. Dünyanın en pahalı elektriği, benzini bizde. Petrolün maliyeti 1.5 lira, 4.5 lira vergi var üzerinde. Elektrikte 9 tane vergi var. Peki bu kadar çok vergiyi niye veriyoruz. Cevabı basit kendimiz kaşındık ve kaşınıyoruz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.02.2019 00:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol