AKP, ABD'de Şirketleşiyor, 4 Milyon Dolarlık Lüks Bina Açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs ayında Washington’a yapacağı ziyaret sırasında AKP-USA’nın binalarını da hizmete açacak.

05 Nisan 2024 Cuma 12:30
AKP, ABD'de Şirketleşiyor, 4 Milyon Dolarlık Lüks Bina Açılıyor

Yerel seçimlerin bitmesinin ardından AKP'nin ABD yapılanma detayları da ortaya çıktı.

Tele1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat son gelişmeleri yazdı:

AKP ABD Temsilciliği Washington’da nakit ödemeyle ‘4 milyon 55 bin’ dolara bina satın almıştı. Washington,DC şehir merkezinde yabancı temsilcilik binalarının bulunduğu bölgede alınan binanın yıllık emlak vergisi ‘ 53 bin 637 dolar.’

Buarada AKP-ABD Temsilciliği için WashingtonD.C’de ikinci binanın da satın alındığı öğrenildi. Binaların iç tasarım ve dekorasyon çalışmaları yapıldığı bildirildi.

ABD’de şirketleşen AKP-USA temsilciliğini Erdoğan’ın kuzeni Halil Mutlu yürütüyor.

Öte yandan New York Manhattan’da milyonluk gökdelen de resmi açılış için Erdoğan’ı bekliyor.

Ensar ve Türgev Vakıflarının ABD uzantısı Türken-USA Vakfı’nın New York Manhattan’daki milyonlarca dolara mal olan gökdelenin büyük bölümü tamamlandı.

2018 yılında temeli atılan gökdelenin son halini gazeteci Nafiz Albayrak Tele1 için görüntüledi.

İnşaatın ön ve yan cephesiyle ve VIP konuklar için rezidansların bulunduğu üst bölümlerin büyük ölçüde tamamlandığı, binanın zemin katında yer alacak magazalar, ve odalarla ilgili çalışmaların devam ettiği görülüyor.

Dünyanın en pahalı emlak kentlerinden biri olan New York- Manhattan’da dış cephesi tamamlanan Ensar ve Türgev Vakıflarının ABD uzantısı TÜRKEN Vakfı’nın milyonlarca dolara inşa ettirdiği gökdelen açılışa hazır hale getirilmeye çalışılıyor.

‘TÜRKEN Foundation USA’ Şirketinin mal varlığı şimdiden yüz milyon doları geçti.

Vakıf New York- Manhattan’da milyonlarca dolara mal olacak 21 katlı öğrenci yurdu olacağı söylenen lüks bir gökdelen yaptırıyor.

ABD Vergi Dairesi’ne (IRS) yapılan 2021 yılı bildiriminde TÜRKEN’in mal varlığı ‘94 milyon 636 bin 659 dolar’ olarak görünüyor. 2022-2023 ve 2024 yılının vergi beyanları henüz yayınlanmadı. Binanın sadece arazisine 15 buçuk milyon dolar ödenmişti.

21 katlı lüks gökdelenin giriş ve birinci katları ticari amaçlarla kullanılacak, mağazalar, restoranlar bulunacak, tek ve çift kişilik 82 odanın yanısıra VIP konuklar için rezidanslar olacak. Dairelerde tam donanımlı mutfak, ücretsiz yüksek hızlı internet ve kablolu televizyon olacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.04.2024 12:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol