AKP 297'DE KALIYOR!

"5 ayrı ittifak senaryosuna göre milletvekili dağılımı gösteriliyor. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve BTP’nin ittifak yaptığı senaryoya göre, muhalefet, seçime ayrı ayrı girmeye oranla 86 milletvekili daha fazla çıkarırken, AK Parti ve MHP ittifakının milletvekili sayısı 297’de kalıyor. "

26 Nisan 2018 Perşembe 19:07

Yandaş Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yapılan görüşmeye dair bir kulisi köşesine taşıdı. Selvi'nin yazısı şöyle:

Kılıçdaroğlu-Akşener ile görüşmesine döndüğümüzde ise CHP lideri, milletvekili seçiminde ittifak modelleri üzerine bir sunum yapıyor. 5 ayrı ittifak senaryosuna göre milletvekili dağılımı gösteriliyor. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve BTP’nin ittifak yaptığı senaryoya göre, muhalefet, seçime ayrı ayrı girmeye oranla 86 milletvekili daha fazla çıkarırken, AK Parti ve MHP ittifakının milletvekili sayısı 297’de kalıyor. Tabii CHP hesabına göre. Bu strateji Erdoğan, seçilse dahi Meclis çoğunluğunu ele geçirip, onu erken seçime zorlamayı hedefliyor. HDP’nin yer almadığı bir model olması nedeniyle Akşener’in 5’li ittifaka soğuk bakmadığı söyleniyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol