ABD'den 'Türkiye İle Neler Olacak' Raporu!

ABD'de Biden'ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından, Türkiye'yle ABD ilişkilerinin nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Hazırlanan raporda iki ülke arasındaki sorunlara ve olası sonuçlarına değinildi.

30 Ocak 2021 Cumartesi 15:15
ABD'den 'Türkiye İle Neler Olacak' Raporu!

ABD’de yeni Başkan Joe Biden yönetiminin göreve başlamasıyla, sadece iç politikada değil ABD’nin uluslararası ilişkilerinde de önemli değişiklikler bekleniyor. Bu değişim süreci daha ilk günden kendini gösterirken, ABD’nin ikili ilişkilerinin nasıl bir seyir izleyeceği en çok merak edilen ülkelerden biri de Türkiye.

NATO müttefiki iki ülke son yıllarda ilişkileri neredeyse tümden kopma noktasına getirecek kadar gerilimler yaşadı, 2020 yılı da Amerika’nın Türkiye’ye S-400 krizi nedeniyle yaptırımlar uygulamasıyla sona erdi. Şimdi ABD’de yeni yönetimle birlikte iki ülkenin ilişkilerinde yeni bir sayfa açıp açamayacağı tartışılıyor.

Washington’da Türkiye’yi yakından takip eden Amerikalı uzmanlardan Max Hoffman, hazırladığı kapsamlı raporda 2021 yılında Türkiye-ABD ilişkilerinde öne çıkması beklenen konuları ve olası ihtilaf alanlarını sıraladı. Amerikan İlerleme Merkezi (Center for American Progress) adlı düşünce kuruluşu uzmanı Hoffman, rapordaki tespitlerini ve ilişkilerin geleceğiyle ilgili değerlendirmelerini VOA Türkçe Yayın Bölümü'nden Mehmet Toroğlu’yla paylaştı.

DETAYLAR İÇİN HABERİN GALERİSİNİ TIKLAYIN!
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.01.2021 16:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol