Pes! Suriye'deki 4 Milyon Kişiye de Türkiye Yardım Ediyormuş!

Yeni yasama yılının açılışında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli mültecilerle ilgili şok bir gerçeği de açıkladı.

01 Ekim 2020 Perşembe 15:34
Pes! Suriye'deki 4 Milyon Kişiye de Türkiye Yardım Ediyormuş!

Türkiye'nin sadece ülkemizdeki 5 milyona yakın Suriyeli mülteciye değil aynı zamanda Suriye'deki 4 milyon insana da yardım ettiğini belirten Erdoğan, bunu eleştirenleri de başka hesaplar yapmakla suçladı. İşte ekonomik krizi iyiden iyiye hisseden, zamlarla sarsılan Türkiye'nin dışarıya yaptığı yardımları anlatan o sözler:

 Irak’taki istikrarsızlık en çok ülkemizi etkiledi. Son dönemde Irak sınırındaki örgüt yuvalarını ortadan kaldırıyoruz. Kuzey Irak Bölgesel yönetiminin de rahatsız olduğu bu terör yuvalarını yok ediyoruz.

"SURİYE İÇİNDE DE 4 MİLYON İNSANIN İHTİYACINI BİZ KARŞILIYORUZ"

Suriye krizi coğrafyamızın en acı meselesidir. Bu ülke ile 911 kilometrelik bir sınıra sahibiz. Binlerce yıllık bir ortak geçmişi paylaşıyoruz. Türkiye’nin 40 yıllık terörle mücadelesinde Suriye kritik bir konumda yer almıştır.Suriye’deki zulüm ve savaştan kaçan 4 milyona yakın insanı biz misafir ediyoruz. Suriye içindeki 4 milyon insana da biz yardım ediyoruz. Her kim “Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?” diyorsa kafasında başka hesaplar yapıyordur.Türkiye sınırında güvenliği sağlamak için her yolu ve yöntemi kullanmayı sürdürecektir. Son terörist de ölene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz.

Avrupa’daki kayıp 100 bin mülteci çocuğun durumunu gündeme getiren bizim milletvekilimiz olmuştur. Ülkemize 3 milyar+3 milyar sözü verip kırk dereden su getiren Avrupa Birliği olmuştur.Bugüne kadar 411 bin Suriyelinin evlerine dönmesi ülkemizin doğru olanı yaptığını kanıtlıyor. Türkiye’nin önünde kendi imkanlarını hayata geçirme dışında bir seçenek kalmamıştır. Libya ila anlaşma bunlardan sadece bir tanesidir. Bizi sahillerimize hapsedecek haritalar ve planlarla karşımıza çıkanlara imkan vermeyeceğiz. 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.10.2020 15:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol