Yardım ettiği kadını taciz etti terfi alıp müdür oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanı Mehmet Ölmez'in, Konya'da yardım götürdüğü ihtiyaç sahibi kadını taciz ettiği için yargılandığı davada cezası yalnızca 5 bin 400 TL oldu. Bakanlık çalışanı Mehmet Ölmez bu süreçte bir de müdür yapılarak terfi ettirildi.

23 Kasım 2023 Perşembe 10:39
Yardım ettiği kadını taciz etti terfi alıp müdür oldu

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 28 Mayıs 2021 tarihinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Seydişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda “Hizmet görevlisi” unvanı ile çalışan Mehmet Ölmez, vakfa başvurarak yardım talebinde bulunan M.D. isimli kadının evine patates ve soğan yardımı götürdü.

Ardından elini yüzünü yıkama bahanesiyle kadının evine girdi. Ölmez’in üslup ve tavırlarına tepki gösteren kadın, Ölmez’i evinden kovdu.

TACİZ ETTİ SONRA DA MÜDÜR OLDU

İddiaya göre, Ölmez hakkında suç duyurusunda bulunan M.D., daha önce de sokakta Ölmez’in tacizine maruz kaldığını anlattı. Ölmez’i çalıştığı kuruma şikâyet etmesine rağmen bir adım atılmadığını ve hatta Seydişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müdür yapılarak terfi ettirildiğini söyledi.

Ardından Seydişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nde Mehmet Ölmez hakkında “Kamu görevlisinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz” suçundan açılan davada mağdur M.D.’nin kızı da tacize tanık olduğunu anlattı.

Dinlenen tanıklar, “Mehmet Ölmez’in taciz ettiği kadına şikâyetçi olmaması için para teklif ettiğini” de söyledi.

CEZASI YALNIZCA 5.400 TL

Mahkeme, 15 Kasım 2023 tarihinde Ölmez’e iki defa işlediği “cinsle taciz” suçu için sadece 5 bin 400 TL adli para cezası verdi, hükmün açıklanmasını da geriye bıraktı.

"YANLIŞ ANLAŞILMA"

AKP’li Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a yakınlığıyla da bilinen Ölmez için Konya Valiliği tarafından açılan soruşturmanın ise kapatıldığı anlaşıldı. Yavuz Ünüvar tarafından yürütülen soruşturmanın “Olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu” ifadeleriyle kapatılarak bir skandala imza atıldığı anlaşıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.11.2023 13:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol