'Yandaşlar Kadın Cinayetlerini Haber Yapmayacak'

İYİ Partili Mehmet Aslan iktidara yakın medyanın kadın cinayetleri haberleri ile ilgili aldığı bir kararı paylaştı.

30 Mart 2021 Salı 11:25
'Yandaşlar Kadın Cinayetlerini Haber Yapmayacak'

İYİ Partili Mehmet Aslan kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iktidara yakın medyanın Pazartesi gününden itibaren kadın cinayetleri haberlerini yayınlamayacaklarını iddia etti.

Alınan karar, yandaş medyanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması sonrası kadın cinayetlerinin gündem olmasını engelleme girişimi olarak nitelendirildi

Mehmet Aslan yaptığı paylaşımda “Şimdi ilgili bir yöneticisiyle görüştüm. Yandaş medya görsel ve yazılı basında, Pazartesi itibariyle kademeli olarak ‘kadın cinayeti’ haberlerini vermeyi kesecekmiş! Acınası haldeler…” ifadelerini kullandı.

KADIN CİNAYETLERİNDE CAYDIRICI CEZALAR YOK

Kadın Cinayetlerini Durduracağoz Platformu'na göre 2020 yılında 300 kadın cinayeti işlenmiş, 171 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 300 kadından 182’sinin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 22’si ekonomik, 96’sı da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. 182 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.03.2021 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol