Uludere'de 'Hak, Hukuk, Adalet' Sesleri

04 Ağustos 2022 Perşembe 14:18
Uludere'de 'Hak, Hukuk, Adalet' Sesleri

120 milletvekili ile Erzurum ziyareti yapan, partisinin grup toplantısını da yine Erzurum'da gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu defaki adresi Şırnak oldu. Uludere Katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını ziyaret etmek için Şırnak’a giden Kılıçdaroğlu, “ Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, ve “ Hak, hukuk, adalet” sloganları ile karşılandı. 

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da eşlik ettiği ziyarete ayrıca CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu’nun 15 ay süren çalışmalarında görev yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de katıldı.

ULUDERE'Yİ AYDINLATACAĞIM

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:
 
28 Aralık 2011 tarihinde burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18'i 18 yaşından küçüktü. Acı hala dinmiş değil. Ülkeye adalet gelecekse acının dindirilmesi, olayın aydınlatılması lazım. Olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adaleti sağlamadan helalleşme olmaz. Bir şekilde annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Eğer adaleti sağlarsanız toplumda barışı sağlamış olursunuz. Annelerin yüreğindeki ateş sönmedi sönmeyecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.08.2022 14:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol