'Ukrayna savaşında ölenler depremde ölenlerden daha az'

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Rusya ile savaşta yaşanan zayiata dair soruya, net sayı vermedi ancak Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısıyla karşılaştırma yaparak yanıt verdi.

17 Nisan 2023 Pazartesi 14:25
'Ukrayna savaşında ölenler depremde ölenlerden daha az'

İspanyol La Razon gazetesine konuşan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rusya'yla içinde oldukları savaşta yaşanan zayiata ilişkin Türkiye ile kıyaslama yaptı.

Verilen kayıplarla ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine, net sayıyı söylemek yerine Türkiye'deki 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısıyla bir karşılaştırma yaptı.

DEPREMDE ÖLENLERLE KIYASLADI

Sputnik'in aktardığına göre Reznikov, "Elbette kayıplarımız var, zira savaş halindeyiz. Fakat Ruslardan çok daha az. Size sayısını söyleyemem ancak toplam sayının Türkiye'deki deprem sonucu ölenlerin sayısından daha az olduğunu teyit edebilirim" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Vadim Pristayko, can kaybı ile ilgili bilgiyi çatışma sona erdikten sonra paylaşacaklarını ve 'feci bir rakam' ortaya çıkacağını söylemişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.04.2023 14:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol